Antalya, ultimul tren pentru Lăcătuş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Ghencea, nimeni nu crede că actualul antrenor poate redresa situaţia din clasament în retur. Sunt şanse mari ca, după revenirea echipei din Turcia, Lăcătuş să fie schimbat din funcţie. Lăcă poate fi înlăturat foarte uşor. În contractul său cu Steaua există o clauză potrivit căreia se poate renunţa la el, dacă echipa se află la mai mult de şase puncte de lider.

Steaua a plecat în primul cantonament al anului cu Marius Lăcătuş, tehnician care a fost reconfirmat în funcţie şi de managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica.Aparent, toate bune şi frumoase în Ghencea. În realitate însă, lucrurile stau cu totul altfel. În ultimul an în care campioana României va ajunge în grupele Ligii Campionilor şi va pune mâna pe milioanele de euro virate de UEFA, roş-albaştrii sunt într-o situaţie disperată. Echipa se află pe locul şapte, la zece puncte de lider, iar, mai grav este că niciun oficial al Stelei nu-l vede pe Lăcătuş capabil să mai redereseze situaţia în retur! Gigi Becali l-ar înlocuit pe cel poreclit „Fiara" şi mâine, însă, deocamdată, n-are cu cine. De aceea, tehnicianul a şi plecat în cantonamentul din Anta­lya cu echipa, însă, sunt şanse mari să fie înlocuit la revenirea din Turcia.

Despărţirea, o formalitate

În momentul în care l-a readus pe Marius Lăcătuş pe banca roş-albaştrilor, Gigi Becali a promis că îi va da credit până la finalul sezonului. Totuşi, finanţatorul şi-a luat nişte măsuri pentru a fi sigur că se poate debarasa de „Fiară", în cazul în care aceasta nu va avea rezultate. În contractul tehnicianului cu Steaua există o clauză potrivit căreia el poate fi înlăturat, dacă la finalul anului 2010, echipa e la o distanţă mai mare de şase puncte de lider. Cum roş-albaştrii sunt la zece puncte de Oţelul, latifundiarul se va folosi de clauza amintită pentru a-l da afară pe Lăcătuş.

Visează la Olăroiu

Zilele trecute, Victor Piţurcă a dezvăluit planul lui Gigi Becali. „Vrea să-l readucă pe Olăroiu în Ghencea. Deocamdată însă Oli l-a refuzat şi, de aceea, Lăcătuş mai e antrenor la Steaua", a spus fostul selecţioner. Problema este că, înainte de a putea discuta despre o revenire în Ghencea, Olăroiu trebuie să-şi clarifice situaţia la Al-Sadd. În aceste zile, tehnicianul care a adus ultimul titlu în Ghencea se află la Doha pentru a-şi rezilia contractul cu arabii. În momentul în care va reuşi acest lucru, el ar putea sta de vorbă cu Gigi Becali pe marginea preluării Stelei.

Oli nu vine în orice condiţii

Revenirea lui Cosmin Olăroiu pe banca roş-albaştrilor nu va fi însă o formalitate, chiar şi după ce acesta va deveni liber de contract. Oli a anunţat deja că e dispus să mai antreneze în Liga I, însă doar dacă există un proiect pe termen lung cu obiective fixate pentru diferite etape. Gigi Becali ştie că tehnicianul său preferat nu-i va garanta locul 1 în acest sezon şi totuşi insistă pentru aducerea sa. „Oli nu o să aibă ca obiectiv titlul în acest sezon, dar, cu el ştiu că măcar vom avea o şansă în retur, iar, la anul, nu o să ne mai stea nimeni în cale", le-a mărturisit finanţatorul Stelei apropiaţilor.

"Dacă voi fi dat afară de la Steaua pentru a treia oară, nu mă mai întorc niciodată."
Marius Lăcătuş antrenor Steaua

"Lăcătuş este aşteptat la colţ şi orice rezultat nefavorabil îi poate fi fatal."
Victor Piţurcă fost antrenor Steaua

"M-aş întoarce să antrenez din nou în ţară dacă ar exista un proiect serios, pe termen lung."
Cosmin Olăroiu antrenor

Lăcătuş la Steaua

- A condus echipa 56 de meciuri de Liga I (octombrie 2007 - octombrie 2008, ianuarie 2009 - mai 2009 şi octombrie 2010 - prezent), având în palmares 32 de victorii, 13 egaluri şi 11 înfrângeri.
- A calificat echipa în grupele Ligii Campionilor (sezonul 2008-2009).
- Nu a reuşit să câştige niciun trofeu, performanţa sa maximă fiind locul 2, pe care l-a ocupat în sezonul 2007-2008.
- Nu a reuşit, în niciunul dintre mandatele sale, să reziste un sezon întreg pe banca Stelei.

Olăroiu la Steaua]

- A condus echipa 56 de meciuri de Liga I (iulie - septembrie 2002 şi ianuarie 2006 - iunie 2007), având în palmares 33 de victorii, 14 egaluri şi 9 înfrângeri.
- A câştigat ultimele două trofee din vitrina Stelei: titlul şi Supercupa din 2006.
- A calificat echipa în semifinalele Cupei UEFA, ediţia 2005-2006, performanţă unică în era post-Ceauşescu.
- A calificat echipa în grupele Ligii Campionilor după o pauză de zece ani (sezonul 2006-2007).
- Este ultimul antrenor care a reuşit să reziste un sezon întreg la Steaua (2006-2007).

„Lato", indisponibil două luni

Marius Lăcătuş a primit o nouă veste proastă în cantonamentul din Antalya. După plecările lui Kapetanos şi Angelov, „Fiara" a mai pierdut un jucător. Rămas acasă din cauza unei colici renale, Iasmin Latovlevici are probleme mai mari decât se credea iniţial. Fundaşul stânga al Stelei va trebui să se opereze la rinichi, urmând ca intervenţia să aibă loc cât de curând. „Lato" va rata debutul campionatului, întrucât perioada de recuperare este de două luni. Astfel, roş-albaştrii vor fi nevoiţi să se descurce fără Latov­levici în partidele din Liga I cu Universitatea Craiova (deplasare), Braşov (acasă), Victoria Brăneşti (deplasare) şi FC Vaslui (acasă).


Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite