„Anonimii“ care au bătut Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul Octavian Grigore a reuşit să învingă echipa din Ghencea cu o formaţie alcătuită din jucători cvasidebutanţi în Liga I şi fotbalişti utilizaţi mai puţin în mandatele lui Dan Petrescu şi Ronny Levy. „Adevărul“ vi-i prezintă astăzi pe eroii Unirii Urziceni care au reuşit să învingă Steaua, deşi nici măcar propriul patron nu le dădea nicio şansă.

Cornel Cernea (34 de ani, portar) - aruncat ca o măsea stricată din Ghencea în urmă cu un sezon, după patru ani în care a fost doar o eternă rezervă la Steaua, Cernea a fost impecabil în partida de sâmbătă. El a mai evoluat împotriva Stelei şi în etapa a IV-a, când apăra poarta Victoriei Brăneşti şi a încasat două goluri pe Ghencea.

Nicolae Muşat (24 de ani, fundaş dreapta) - a fost promovat de Mircea Rednic în lotul primei echipe a lui Dinamo în urmă cu trei ani, însă după plecarea „Puriului" a devenit doar o eternă monedă de schimb, fiind împrumutat, pe rând, la CS Otopeni, Astra, Univ. Cluj şi Unirea Urziceni.

Epaminonda Nicu (31 de ani, fundaş central) - fotbalistul născut în cartierul Berceni joacă din 2002 în Bărăgan şi pare decis să o mai facă încă mulţi ani de acum încolo.

Vasile Maftei (29 de ani, fundaş central) - fostul căpitan al Rapidului a jucat fără greşeală în faţa rivalei de-o viaţă. Pentru el a fost ultimul meci la Unirea, urmând să se întoarcă în Grant în câteva zile.

Valeriu Lupu (19 ani, fundaş stânga) - născut în Giurgiu, fundaşul a debutat şi el la Steaua II în sezonul precedent.

Apostol Muzac (23 de ani, mijlocaş defensiv)
- a început fotbalul la Dinamo, după care a ajuns chiar căpitan de echipă la Steaua II. În sezonul 2005-2006 a fost împrumutat la Unirea Alba Iulia.

Antonio Semedo (31 de ani, mijlocaş dreapta) - portughezul era unul dintre „clienţii" lui Gigi Becali în sezonul pe care l-a petrecut în Ghencea, astfel că reuşita sa este şi o revanşă.

Răzvan Pădureţu (29 de ani, mijlocaş central)
- fostul fotbalist al lui Dinamo a făcut cel mai bun meci al său din actualul sezon, fiind şi el probabil cu gândul la un transfer în altă parte.

Dinu Todoran (32 de ani, mijlocaş central) - a fost mai mult rezervă în mandatele lui Petrescu şi Levy, însă sâmbătă a evoluat ca în prima tinereţe, în perioadele când era om de bază la Petrolul şi Farul.

Alin Toşca (18 ani, mijlocaş stânga) - originar din Alexandria, tânărul mijlocaş fusese promovat la Steaua II de către Leo Strizu, în primăvară. „Este un jucător care are calităţi excepţionale pentru vârsta lui. Are viteză, centrează foarte bine şi ştie jocul. Seamănă foarte mult cu Cristi Chivu", e caracterizarea pe care i-a făcut-o Ţiţi Dumitriu.

Raul Rusescu (22 de ani, atacant) - Născut şi crescut la Râmnicu Vâlcea, Rusescu a ajuns întâmplător la Urziceni, pe când avea 17 ani, după ce a fost refuzat de antrenorul de atunci din Zăvoi, Adrian Furnică! Atacantul a jucat sâmbătă cu o determinare ieşită din comun, dorind parcă să-i demonstreze lui Ilie Dumitrescu că a greşit că nu l-a luat şi pe el în Ghencea.  

REZERVE UTILIZATE

Marius Bâtfoi (20 de ani, atacant) - a început fotbalul la „piticii" Stelei, iar în sezonul 2007-2008 a fost împrumutat la Dunărea Giurgiu. I se spune „Torres", iar printre pasiunile sale se numără biliardul şi calculatoarele.

Robert Văduva (18 ani, atacant)
- a fost transferat la Steaua II în 2006, de la Şcoala „Gică Popescu", în schimbul a 60.000 de dolari. „Este liderul generaţiei sale", a remarcat Leo Strizu. Bunicul său a jucat la Universitatea Craiova, iar Văduva avea unul dintre cele mai mici contracte de la Steaua II, de 10.000 de euro pe an.

REZERVE NEUTILIZATE

Cristian Bălgrădean (22 de ani, portar) - fotbalistul împrumutat de la Dinamo a fost crescut la Semlac de către actualul preşedinte din Ghencea, Helmuth Duckadam.

Florentin Matei (17 ani, mijlocaş) - considerat de către oficialii Stelei drept „noul Messi", Matei avea în Ghencea un salariu lunar de 3.000 de euro. A jucat două partide în Liga I, ambele în mandatul lui Stoichiţă.

Gheorghe Alexe, Daniel Lupu, Robert Vârlan (toţi în vârstă de 17 ani)
- juniori din propria pepinieră

" Steaua ca Barcelona? Nici măcar ca Foresta! Principalii vinovaţi sunt fotbaliştii, ar fi trebuit să bată şi fără antrenor "
Anghel Iordănescu
fost selecţioner

Antonio Semedo  mijlocaş unirea urziceni: „Mi se spune noul Romică Bunică"

Fostul jucător al Stelei, Antonio Semedo, a marcat împotriva roş-albaştrilor golul celei mai mari surprize din acest debut de campionat.

Felicitări, Antonio! Ai fost eroul Unirii sâmbătă seară!

Eroi am fost toţi pentru că am muncit mult. Am jucat cu inima. Nimeni nu a avut încredere în noi, doar cei din club. Ne-am făcut meseria şi aşa am reuşit. A fost foarte greu pentru că Steaua are echipă foarte bună. Ştiu că acum mi se spune noul Romică Bunică, dar golul meu nu a fost o răzbunare faţă de Steaua. Am avut doar o ambiţie în plus, la fel ca şi copiii care au venit din Ghencea.

Eşti mulţumit că ai rămas la Urziceni?

Nu sunt aşa de mulţumit, după ce au plecat atâţia jucători, dar nu am ce face. Mai suntem doar şase fotbalişti din vechea gardă şi s-ar putea să mai plece doi. Eu mai am contract încă trei ani cu Urziceniul.

N-ai avut oferte?

Ba da. Am avut o ofertă de la Ioan Ovidiu Sabău, la FCM Târgu Mureş, unde m-aş fi întâlnit cu prietenul meu Didi din perioada CFR Cluj, dar nu mi-a convenit contractul pe care mi l-au propus. Erau bani mai puţini decât la Unirea, aşa că am ales să rămân aici.

Ce crezi că va face sezonul ăsta Unirea?

Nu cred că vom mai ajunge să jucăm în cupele europene, dar nici să retrogradăm. Sperăm să ne clasăm undeva pe la mijlocul clasamentului.

Cu noul antrenor, Octavian Grigore, cum este?

Ne înţelegem foarte bine. El a reuşit să-i mobilizeze pe cei nou veniţi. Ronny Levy era mult mai liniştit, mai moale. În România, trebuie ca antrenorul să fie mai mult cu gura pe jucători, să mai ţipe la ei. Cum a fost şi Dan Petrescu.

"Ştiu că mi se spune noul Romică Bunică, dar nu am vrut să mă răzbun pe Steaua. Am avut doar o ambiţie în plus."
Antonio Semedo
mijlocaş Unirea

„Nici nu visam să batem Steaua!"

image

Octavian Grigore

Noul tehnician al Unirii, Octavian Grigore, era ieri un om fericit după cel mai mare succes al său din carieră, până acum, el antrenând doar în eşaloanele inferioare. Antrenorul a dezvăluit care a fost secretul victoriei în faţa Stelei.

„Importantă a fost mobilizarea celor care au intrat pe teren şi şi-au dorit victoria. A contat foarte mult aportul grupului de jucători care au rămas la Unirea, nişte băieţi extraordinari, care au adunat lângă ei aceşti copii veniţi din Ghencea. Acesta a fost secretul acestui succes. Sincer vorbind, nici nu visam la o victorie cu Steaua, însă după ce a început meciul, am crezut în forţa grupului. Singura noastră şansă a fost să ne organizăm bine pe faza de apărare, să nu le oferim prea multe spaţii de joc. Am avut şi noroc, asta e clar" a spus antrenorul.

Grigore a făcut cunoscut şi ceea ce şi-a propus la echipa din Bărăgan: „Singurul obiectiv este să adunăm cât mai multe puncte. Dacă vor mai pleca jucători, va trebui să completăm lotul cu alţii".

Felix Grigore, directorul general al Unirii, a explicat de ce l-a ales ca antrenor pe fostul fundaş petrolist. „Tavi Grigore s-a potrivit cel mai bine pentru a păstra spirutul Unirii Urziceni în ceea ce priveşte organizarea echipei, o caracteristică de când am promovat în Liga I", a spus conducătorul clubului ialomiţean.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite