„Animalul“ iese la atac!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a fost fundaş central cât timp a jucat, Jorge Costa, noul antrenor al ardelenilor, spune că în mandatul său echipa va fi extrem de ofensivă. Tehnicianul portughez a semnat un contract pe doi ani cu gruparea din Gruia, având ca obiectiv pentru următorul sezon câştigarea titlului, a Cupei şi supercupei României.

Dezamăgiţi de evoluţia echipei în campionatul care tocmai s-a încheiat, clujenii au apelat din nou la un antrenor străin. După trei luni de căutări şi negocieri l-au ales pe Jorge Costa, fost tehnician la Academica de Coimbra, formaţie pe care a lăsat-o pe locul şase în prima ligă portugheză. „Eu sunt un antrenor ambiţios, vreau să câştig întodeauna", s-a prezentat noul  antrenor al CFR-ului, care va fi ajutat de Jaime Magalhaes, Francisc Dican şi Pedro Spinoza.

Salariu de 350.000 de euro pe sezon

În vârstă de 40 de ani, lusitanul, poreclit „Animalul" de pe vremea în care juca pe postul de fundaş central, a promis că va schimba radical faţa formaţiei din Gruia: „Vreau să câştig trofee şi să fac o echipă care să dea totul pentru a învinge. Îmi place ca formaţia pe care o antrenez să practice un fotbal frumos, să joace ofensiv şi să marcheze multe goluri".

Trag de Deac

Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a avut numai cuvinte de laudă despre cel căruia îi va plăti 350.000 de euro pe sezon: „Ca jucător, Jorge a purtat numărul 2, ca antrenor va fi numărul 1. Ne dorim să câştigăm tot, să luăm trei trofee din trei".

Ceferiştii au luat deja cinci jucători, însă spun că vor mai face cel puţin două transferuri. „Ne orientăm spre fotbalişti de orice naţionalitate, pentru că CFR e un proiect internaţional. Aşa a fost de la început. Poate chiar zilele următoare vom anunţa transferul unui român. Este posibil ca Deac să revină la noi", a spus Mureşan, care speră să-l aducă pe mijlocaş, sub formă de împrumut, de la nemţii de la Schalke 04.

Clujenii i-au anunţat deja pe fotbaliştii care nu intră în vederile lui Costa. Eduard Stăncioiu, Emil Dică, Leonardo Veloso, Paul Batin, Remo Amadio, Felice Piccolo şi Cristi Bud sunt nevoiţi să-şi caute echipe. „E posibil să plece şi Nuno Claro. Nu‑i ţinem pe aceşti jucători la echipa a doua, pentru că nu acesta este scopul ei", precizat preşedintele CFR-ului.

Cine este Jorge Costa

- A evoluat la toate selecţionatele Portugaliei. La U-20 are 20 de prezenţe, la U-21 a jucat în opt partide şi a marcat un gol, iar la seniori a bifat 50 de selecţii şi a înscris două goluri.

- A participat la Campionatul European din 2000 şi la Cupa Mondială din 2002

- I se spune „Animalul", poreclă pe care a primit-o de la coechipierii săi de la Porto, pentru modul îndârjit în care evolua.

- A mai antrenat echipele Braga, Olhanense (Liga a II-a) şi Academica de Coimbra, toate din Portugalia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite