Andone şi Găman, căsnicie de trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul „câinilor“, care la vară va pleca dacă roş-albii nu câştigă titlul, l-a prezentat ieri pe fostul stoper de la U Craiova, cooptat însă numai până la finalul sezonului. Ioan Andone a lăsat de înţeles că-şi va continua cariera în „ţările calde“, adică la arabi, acolo unde a mai pregătit pe Al Ettifaq şi Al Ahli (Emirate).

După Gică Popescu şi Claudiu Niculescu, Dinamo şi-a asigurat serviciile unui alt fost căpitan al Universităţii Craiova. Este vorba despre Valerică Găman, fundaşul central de 22 de ani care s-a despărţit cu scandal de oltenii lui Mititelu. La fel ca Bărboianu, tânărul stoper a ajuns în „Ştefan cel Mare", unde a fost direcţionat de „protectorul" său, Victor Piţurcă, şi de fraţii Becali. Găman a semnat cu „câinii" un contract valabil pe trei luni de zile, cu opţiune de prelungire pe cinci ani.

„Craiova, în sufletul meu"

Ca o coincidenţă, antrenorul care l-a prezentat ieri pe Găman va pleca şi el din „Groapă", la finalul acestui sezon. Cum Dinamo are şanse mici să mai câştige campionatul, singura situaţie în care „Fălcosul" ar mai rămâne, despărţirea de tehnicianul de 51 de ani este, deci, aproape certă. „Eu mi-am propus ceva, dar nu am obţinut. Îmi pare rău că nu am avut puterea de a face acest proiect cu tinerii încă din vară, iar acum plătesc. Dacă nu iau titlu, am plecat", a anunţat Andone. Antrenorul „câinilor" i-a dat şi un sfat viitorului „principal" al roş-albilor.

„Indiferent cine vine în locul meu, trebuie să ducă echipa în doi ani în grupele Ligii Campionilor. Eu o să văd ce voi face din vară, poate merg în „ţările calde". Nu ştiu dacă sunt şanse să mă răzgândesc. Sunt destui antrenori care pot veni la Dinamo, nu doar Piţurcă", a spus Andone.

Chiar dacă abia s-a transferat la Dinamo, Găman nu s-a dat în lături să recunoască faptul că Universitatea este echipa sa de suflet. „Craiova va rămâne mereu în sufletul meu, dar nu mai puteam continua acolo, cu iluziile lui Adrian Mititelu. Cât va fi Mititelu acolo, eu nu mă întorc în Bănie", a recunoscut noul dinamovist, care, în „Groapă", va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună.

Ando a vrut să plece de astă-iarnă

Antrenorul dinamovist ar fi putut părăsi „haita" încă din urmă cu trei luni. Ce s-a întâmplat? Echipa la care Andone avea o uşă deschisă, Al Nasr (Arabia Saudită), şi care la acea vreme căuta un antrenor, s-a înţeles cu un alt tehnician, înainte ca „Fălcosul" să apuce să ofere un răspuns. Dacă ar fi acceptat, Ando l-ar fi antrenat pe Ovidiu Petre. Astfel, tehnicianul de 51 de ani şi-a amânat pentru la vară revenirea în „ţările calde".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite