Andone merge la două capete!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorit atât de Dinamo, cât şi de Rapid, tehnicianul ştie ce vrea pentru a accepta una dintre oferte: un buget consistent pentru transferuri, dar şi un salariu de 300.000 de euro pe sezon. Viitorul lui Andone depinde şi de decizia de la TAS, care va decide cine merge în Liga Europa dintre Dinamo şi Rapid.

Poziţiile din clasament ocupate la finalul ediţiei de campionat 2009-2010 de Dinamo şi de Rapid sunt departe de pretenţiile celor două cluburi bucureştene. De aceea, conducătorii echipelor caută deja soluţii pentru banca tehnică.

Nu mai este un secret că şi Dinamo şi Rapid îl vor pe Ioan Andone pe banca tehnică. Instalat în Giuleşti în pauza de iarnă, Andone l-a convins pe Copos că el este soluţia pentru redresarea echipei şi i-a propus antrenorului prelungirea angajamentului. Geloşi, dinamoviştii n‑au digerat această mutare şi, la rândul lor, i-au propus şi ei lui Andone banca tehnică a roş-albilor. De altfel, azi este programată o întâlnire concretă între antrenor şi acţionarii „câinilor".

„Mă voi întâlni cu cei de la Dinamo, nu am de ce să mă ascund. De ce să mint dacă discut cu cei din «Ştefan cel Mare»? M-au contactat şi m-au întrebat dacă vreau să mă întorc, iar eu le-am spus că discutăm după ce se termină campionatul, aşa că ne întâlnim", ne‑a spus Andone.

„Mi-ar plăcea să iau un titlu şi cu Rapid"

Pus în faţa unor oferte curtenitoare, Ioan Andone nu se grăbeşte să ia o decizie. „Fălcosul" i-a transmis deja lui Copos că vrea un buget de patru milioane de euro pentru transferuri, dar şi un salariu de 300.000 de euro pe sezon. Totul pentru ca alb-vişiniii să se bată, în sezonul viitor, cu şanse reale la titlu. „Mi-ar plăcea să rămân şi la Rapid ca să câştig campionatul şi cu alb-vişiniii, după cele două titluri luate cu Dinamo şi cu CFR Cluj", a completat „Fălcosul".

În negocierile cu Dinamo, antrenorul va cere acelaşi salariu ca-n Giuleşti. În schimb, Ando pare mulţumit de actualul lot al „câinilor", care, în opinia lui, mai trebuie doar „plombat" cu doi-trei jucători. Ambiţia antrenorului de 50 de ani este ca la anul, indiferent de echipa pe care o va antrena, să câştige un nou titlul de campion în Liga I.

Bergodi, soluţia de avarie

Bergodi a negociat deja cu Dinamo, dar dacă Andone va semna cu roş-albii, italianul ar putea ajunge iar în Giuleşti. „98% Bergodi vine la Rapid, dacă Andone se duce la Dinamo", spun apropiaţi ai italianului.

Rapid îi oferă un salariu de 200.000 €

Copos a recunoscut că Rapid nu-şi permite pretenţiile lui Andone: „Nu putem asigura un buget consistent de transferuri". „Fălcosul" i-a cerut omului de afaceri opt jucători! Copos i-a asigurat până acum trei. A reuşit să le prelungească înţelegerile lui Constantin şi lui Cesinha, iar zilele acestea va plăti pentru Helder 800.000 de euro. Patronul i-a propus lui Ando un salariu de 200.000 de euro pe sezon şi funcţia de manager general.

Dinamo îi oferă 800.000 € pentru titlu

În ceea ce priveşte oferta venită din „Ştefan cel Mare", Andone trebuie să se gândească foarte serios: vrea să lucreze într-un mediu cu influenţe din birouri, dar cu venituri financiare „grase"? Dacă ar semna cu Dinamo, „Fălcosul" va trebui să răspundă şi la telefoanele lui Badea şi Borcea. Andone are asigurat dacă vine la „câini" 250.000 de euro anual, cu un bonus de titlu de 800.000 de euro.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite