Andone e cel mai tare din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul CFR-ului are cele mai multe meciuri ca tehnician în primul eşalon, dar şi cele mai multe trofee câştigate cu echipele pe care le-a antrenat.

Echipele din Liga I mizează şi în sezonul programat să înceapă la 21 iulie pe antrenorii mai puţin experimentaţi, doar 7 dintre cei 18 tehnicieni având cel puţin 150 de meciuri pe banca unor echipe prim-divizionare.

Nici la capitolul trofeelor câştigate antrenorii nu stau foarte bine. Numai Ioan Andone şi Mircea Rednic fac notă discordantă cu restul. „Fălcosul" a câştigat opt trofee cu două echipe, Dinamo şi CFR Cluj, în timp ce „Puriul" are în palmares doar şase trofee, pe care le-a obţinut pe banca echipelor Rapid, Dinamo şi Khazar Lankaran.

Ultimul loc de pe po­dium este ocupat de Dorinel Munteanu, care a câştigat un campionat şi o Supercupă a României cu Oţelul Galaţi. Doar alţi trei tehnicieni se mai pot lăuda că au câştigat câte ceva, Dario Bonetti, Marian Bondrea şi Augusto Inácio, restul tehnicienilor neavând niciun trofeu în palmaresul lor.

Stelea, la prima experienţă ca principal

Tot Andone e lider şi în topul meciurilor, el având deja 426 de partide ca tehnician în Liga I. El se află pe ultima poziţie în „Top 10" al celor mai longevivi antrenori din istoria campionatului intern, după ce l-a depăşit în sezonul trecut pe Angelo Niculescu, care a adunat 417 partide pe banca echipelor prim-divizionare în impresionanta sa carieră.

Antrenorul de 52 de ani e urmat în acest clasament de veteranul Marian Bondrea, care are 286 de meciuri, respectiv de Petre Grigoraş, care a adunat 274 de partide ca antrenor în Liga I. Există şi doi tehnicieni debutanţi în această ediţie a Ligii I. Bogdan Stelea se află chiar la prima sa experienţă ca antrenor principal, în timp ce tehnicianul Viitorului, Cătălin Anghel, conduce echipa lui Gheorghe Hagi încă de pe vremea când constănţenii evoluau în Liga a III-a.

Pustai începe al şaselea sezon la Mediaş

Cel mai longeviv tehnician din primul eşalon este antrenorul lui Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, aflat în funcţie încă din martie 2007. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a promovat echipa în primul eşalon în 2008, astfel că sezonul 2012-2013 este al cincilea pentru el în eşalonul de elită. Următorul pe lista celor mai longevivi antrenori e Dorinel Munteanu, aflat la Oţelul Galaţi din vara anului 2009. Ambii au fost la un pas de a pleca în această vară, dar până la urmă au rămas pe loc.

Ionuţ Popa e maestru în promovări

Chiar dacă n-are niciun trofeu în palmares, Ionuţ Popa se poate lăuda cu cinci promovări în primul eşalon, reuşite cu patru echipe diferite: UTA (de două ori),
FC Oradea, CS Mioveni şi CSMS Iaşi.

Trei promovări are la activ şi Marian Bondrea, cu Inter Sibiu, Electroputere Craiova şi CS Turnu-Severin, iar cu performanţe similare se mai pot lăuda şi Ilie Stan (Gloria Buzău, Victoria Brăneşti), Mircea Rednic (FC Vaslui), Ionuţ Badea (FC Argeş), Cristi Pustai (Gaz Metan), Costel Enache (Ceahlăul), Cătălin Anghel (Viitorul) şi Nae Manea (Gloria Bistriţa).

„Ando" vrea încă un trofeu la 14 iulie

Antrenorul clujenilor, Ioan Andone, n-are niciun fel de emoţie în vederea meciului cu Dinamo din Supercupa României (14 iulie, ora 21.00, „Arena Naţională"), mai interesat fiind de calificarea în grupele Ligii Campionilor. „Nu-i prima dată când joc împotriva lui Dinamo. Meseria e meserie şi trebuie să dăm totul pentru echipa cu care avem contract. Va fi un meci frumos şi sunt convins că jucătorii mei nu se vor teme de atmosfera creată. Nu am emoţii cu Dinamo, noi acum avem datoria faţă de fotbalul românesc să ne calificăm în grupele Ligii", a spus „Fălcosul".

4 antrenori au început şi sezonul trecut: Grigoraş (Pandurii), D. Munteanu (Oţelul), Pustai (Mediaş), Enache (Ceahlăul).

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite