Andone a renunţat la cazarmă în „Groapă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În premieră, un antrenor de Liga I a eliminat cantonamentul dinaintea unui meci. „Fălcosul“ şi-a anunţat jucătorii că, dacă vor, pot să doarmă acasă şi să se prezinte la Săftica în ziua partidei cu Pandurii. Dacă în trecut jucători precum N’Doye fugeau din cantonament, acum, la noul Dinamo, antrenorii nu vor să joace şi rolul poliţistului pentru fotbalist.

Ioan Andone s-a ţinut de cuvânt în privinţa promisiunii pe care a făcut-o la finalul anului trecut: nu-şi va mai băga elevii în cantonament decât dacă este neapărată nevoie. Cum roş-albii au fost cuminţi în ultima vreme, iar paparazii chiar au „şomat" de pe urma lor, „Fălcosul" s-a gândit să le facă o surpriză frumoasă elevilor săi. Tehnicianul de 50 de ani a „ucis" starea de cazarmă de la Săftica, având încredere în „câinii" lui că nu-şi vor face de cap chiar în noaptea de dinaintea unei partide de campionat. Astfel, Andone i-a strâns pe fotbalişti în jurul lui, miercuri, şi i-a pus să aleagă: „Ori înnoptaţi joi spre vineri la baza de pregătire a clubului, ori puteţi dormi acasă". Spre surprinderea antrenorului dinamovist, nu toată lumea a dorit să plece din cantonament! Jucătorii tineri, pentru care tentaţiile nocturne sunt mai mari, i-au spus lui Andone că ei vor să stea la Săftica.

„Familiştii" au dormit acasă

În schimb, fotbaliştii mai experimentaţi din lot, cu soţii şi copii, au ales să plece la casele lor. Pe aceştia, care au părăsit baza de lângă Otopeni, „Fălcosul" i-a anunţat să nu vină totuşi direct la stadion, cum se întâmplă la formaţiile din Occident, ci să se prezinte la Săftica, în dimineaţa partidei cu Pandurii, la ora 9.00.

Oricum, şi aşa, starea de semicantonament este ceva inedit pentru Dinamo. Echipa din „Ştefan cel Mare" a fost mai vestită în ultimii ani pentru aventurile din cluburile de noapte ale jucătorilor săi, decât pentru rezultatele de pe teren. Acum, prin plecările oamenilor-problemă, Ousmane N'Doye şi Adrian Cristea, Andone nu trebuie să se mai îngrijoreze pentru cuminţenia elevilor săi.

Mihăescu: „Încercăm un experiment"

Secundul lui Ioan Andone, Iulian Mihăescu, a explicat de ce stafful tehnic a ales să nu mai bage jucătorii în cantonament. „Încercăm şi acest experiment. Sper să ne iasă. Jucătorii însuraţi au dormit la casele lor, iar ceilalţi, la Săftica. Să vedem şi ce rezultate vom avea de acum înainte. Dacă e de bine, vom continua", a afirmat Mihăescu.

Episoade de indisciplină la Dinamo

- Ianis Zicu, Gabriel Boştină, Marius Alexe, Adrian Cristea şi Andrei Mărgăritescu au fugit din cantonamentul echipei de la Cluj, după eliminarea din Cupă, în faţa CFR-ului.
- Adrian Cristea a părăsit baza de la Săftica pentru a se întâlni noaptea târziu cu Bianca Drăguşanu.
- Ousmane N'Doye a lipsit de la domiciliul personal în noaptea în care secunzii lui Andone efectuau controale la casele jucătorilor.
- Gabriel Tamaş s-a certat cu Mircea Rednic de mai multe ori: pentru că a lipsit de la antrenamente şi pentru că a făcut scandal în hotelul în care stătea echipa, consumând alcool!

"Este o decizie bună pentru noi, jucătorii, sperăm că şi benefică. Nu vrem să-l dezamăgim pe domnul Andone."
Marius Alexe atacant Dinamo

"Ştiam de această decizie luată de Ioan Andone. Este o soluţie pe care o încercăm doar la unele meciuri şi sperăm să dea rezultate."
Nicolae Badea preşedinte CA Dinamo


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite