Dat afară de la Stuttgart, Andone îl vrea pe Marica la Dinamo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost dat afară de VfB Stuttgart, Ciprian Marica e aşteptat de Ioan Andone la Dinamo. Atacantul român a fost cel mai scump transfer din istoria lui Stuttgart dar nemţii sunt printre primele 20 de echipe ale lumii din punct de vedere financiar.

"Îl doresc pe Marica la echipă. El ar putea sosi până în vară în Ştefan cel Mare! Dacă vrea să aibă meciuri în picioare, ar fi o alegere bună şi pentru el, şi pentru noi", a spus Andone.

Acesta a dezminţit repatrierea lui Mihalcea şi Kiriţă: "Nu ştiu nimic de venirea lui Kiriţă şi Mihalcea la Dinamo. La cum am văzut eu echipa în amicale, sigur terminăm pe podium".Atacantul român de 25 de ani a fost trimis de Stuttgart să se antreneze singur în parc. Oficialii „şvabilor" au pus decizia pe seama lipsei sale de implicare la echipă. Tricolorul trage acum ponoasele declaraţiilor făcute la începutul lunii, când l-a atacat pe antrenorul Bruno Labbadia în presa din România.

Propriile declaraţii l-au „curăţat“

Problemele lui Ciprian Marica au apărut la Stuttgart în noiembrie anul trecut, când la meciul cu Hamburg l-a înjurat pe arbitru, fiind eliminat. După suspendarea de trei etape primită de la ligă, atacantul român a fost pedepsit şi de club cu o amendă istorică de 50.000 de euro! De atunci, Marica a mai prins doar două jocuri în tricoul „şvabilor": cu Odense în Liga Europa, la 16 decembrie (când a şi marcat), şi cu Freiburg în campionat, la 30 ianuarie.

Aflând înaintea meciului cu Borussia Mönchengladbach (ce a precedat turneul naţionalei din Cipru), din urmă cu două etape, că nu este convocat de antrenorul Bruno Labbadia, românul şi-a vărsat nervii în „Gazeta Sporturilor". L-a atacat pe tehnicianul neamţ, căruia i-a reproşat că nu-l foloseşte pe postul său obişnuit. În plus, a admis că regretă că a semnat pe cinci ani cu Stuttgart şi că este nefericit la echipă. După înfrângerea cu Nürnberg, 1-4 în ultima etapă, meci pentru care, de asemenea, Marica nu a fost convocat, antrenorul Bruno Labbadia şi managerul general Fredi Bobici l-au băgat pe vârful de 25 de ani în şedinţă, anunţându-l că a fost exclus din lot.

Şanse mici să fie reprimit

„Interesul echipei e mai presus de interesul individual, iar Cipi nu este dispus să se facă util echipei. Nu e vorba de o suspendare, se va antrena singur până va primi noi dispoziţii", a fost explicaţia lui Labbadia, citat de site-ul revistei „Kicker".

Dacă românul va mai primi o şansă, rămâne de văzut. Un lucru este cert însă: Stuttgart nu-i va simţi lipsa. Cu doar trei goluri în acest sezon în Bundesliga, Marica pierduse şi aşa lupta pentru titularizare în faţa lui Pavel Pogrebniak (7 goluri) şi Martin Harnik (6). Chiar şi cu accidentarea primului, pentru locul rămas vacant se luptă Cacau şi nou-transferatul Shinji Okazaki, adus în această iarnă de la Shimizu, din Japonia.

A dezamăgit, deşi a fost adus ca o vedetă

Marica este şi cel mai scump transfer din istoria lui Stuttgart, nemţii plătind pentru el opt milioane de euro lui Şahtior în iulie 2007. În plus, românul, care a semnat pe cinci ani, are unul dintre cele mai mari salarii de la echipă, circa două milioane de euro pe an. Vârful crescut de Dinamo nu s-a ridicat însă la nivelul aşteptărilor. Sezonul trecut, când a marcat de zece ori, a fost practic vârful carierei lui Marica în Bundesliga. Altfel, în 93 de meciuri în campionat, el a punctat doar de 19 ori şi a fost coautor la alte 17 goluri ale „şvabilor".

"Am avut o discuţie cu Cipi, referitor la declaraţiile sale din ziarele româneşti. Nu a retractat absolut nimic din ce-a spus şi am ajuns la concluzia că el nu se mai subordonează intereselor echipei."

Fredi Bobici manager general VfB Stuttgart

Probleme şi cu alţi stranieri

Situaţia lui Ciprian Marica nu pică tocmai bine pentru naţionala României, în vederea meciului cu Bosnia de la 26 martie. Din nefericire, cazul său nu este unic, şi alţi oameni de bază ai lui Răzvan Lucescu având probleme în această perioadă.

Cristi Chivu - A fost suspendat patru etape pentru pumnul aplicat lui Marco Rossi în meciul lui Inter de la Bari. Locul său în flancul stâng al apărării „nerazzurrilor" a fost luat la ultimele meciuri de veteranul argentinian Javier Zanetti.

Dorin Goian - Este accidentat, el evoluând într-un singur meci în acest an pentru Palermo, cu Sampdoria.

Gabriel Tamaş - A căzut în dizgraţia conducerii lui West Bromwich Albion, după autogolul din meciul cu Blackburn. Noul antrenor, Roy Hodgson, nu pare a fi nici el un fan al fundaşului român, care a devenit rezervă.

Ciprian Deac - A primit o şansă, luna trecută, la meciul lui Schalke cu Hoffenheim. Nemulţumit de evoluţia mijlocaşului român, antrenorul Felix Magath l-a schimbat la pauză, iar de atunci Deac nici n-a mai prins lotul.

Adrian Ropotan - Nu va putea evolua în primele trei etape ale campionatului pentru Dinamo Moscova în Rusia, începând cu data de 11 martie. Fundaşul român este suspendat după un cartonaş roşu văzut în ultima etapă a sezonului trecut cu rivala Spartak.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite