SCOR FINAL: Galatasaray - CFR Cluj 1-1! Andone: "Conducerea va decide miercuri soarta mea, eu mi-am făcut treaba onest"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, partida de la Istanbul şi e pe locul doi în Grupa H a Ligii Campionilor.

Ioan Andone: O decizie finală o va lua conducerea miercuri. Voi avea o discuţie cu ei la Cluj şi vom vedea ce se va întâmpla. Pe mine nu mă interesează câte variante de înlocuire au cei din conducere.Nu putem vorbi de primăvara europeană. A fost un meci extraordinar, admirabil, băieţii s-au bătut în nişte condiţii... N-am mai văzut un asemenea meci, nu se putea juca. Felgueiras? Impecabil, probabil că va ajunge la naţionala Portugaliei. Noi cu turcii mereu am avut războaie. Mâine se vor lua decizii administrative, nu-i o problemă pentru mine, eu mi-am făcut treaba onest. Eu sunt mulţumit de ce am făcut, mai departe vedem ce se va decide

Cronica meciului: egal în cuşca "leilor"

În 1911, când România se desena altfel, Galatasaray juca primul său meci internaţional în faţa celor de la KVSC, fosta denumire a CFR-ului. După 101 ani, cele două echipe s-au transformat în multinaţionale şi au jucat la Istanbul un meci decisiv pentru viitorul formaţiei noastre în Liga Campionilor şi a lui Ioan Andone pe banca ardelenilor.

În tribune, 50.000 de suporteri fanatici ai lui Galatasaray au îndurat o ploaie torenţială, pe teren, două echipe dispuse să împingă limitele fizice la maxim. N

orii negri s-au strâns mai întâi la poarta lui Muslera. Bastos a tras peste poartă, în minutul doi, după care Kapetanos a provocat autogolul lui Nounkeu. Grecul ne-a mai făcut un dar cu un şut din faţa porţii, care l-a lovit pe fundaşul camerunez al Galatei şi s-a dus în vinclu.

Felgueiras a apărat un penalty

„Vijelia” s-a mutat apoi în jumătatea noastră. Uruguayanul Aguierregaray a luat două „galbene” în trei minute, iar arbitrul italian nu l-a iertat pe Sepsi pentru o fază la care mingea a căzut pe mâna fundaşului nostru. Felguieras a adus iar soarele pe strada noastră, parând execuţia modestă a lui Felipe Melo de la 11 metri. Scenariu previzibil pentru partea a doua, cu jucătorii Galatei forţând cu toate liniile poarta CFR-ului, în vreme ce Bastos şi Kapetanos au fost „singuri pe lume” în atacul clujean. De altfel, la jumătatea reprizei secunde, cifrele erau zdrobitoare în favoarea oaspeţilor, de la posesie (62-38) la ocazii (5-1) şi până la şuturi (15-3). Noroc că fotbalul nu e matematică. Cel puţin până la un punct, pentru că atacurile în valurile ale turcilor au găsit o breşă în minutul 77, când Yilmaz a transformat finalul de meci într-unul incendiar. Clujenii au apărat cu dinţii egalul şi au scos un rezultat bun în cuşca "leilor"!

Minutul 90: Clujenii au apărat cu dinţii egalul, scor final 1-1!. Manchester United a câştigat cu Braga, 3-2. În acest moment, Manchester are 9 puncte, CFR Cluj 4 puncte, Braga 3, Galatasaray 1.

Minutul 77: Yilmaz egalează cu o lovitură de cap.

Minutul 55. turcii atacă poarta noastră cu toate liniile, clujenii încearcă să dea lovitura pe contrataac. Rada îl înlocuieţte pe Sepsi.

Minutul 35: Lovitură de pedeapsă pentru Galatasaray: Felipe Melo trage slab din penalty, Felgueiras apără!

Minutul 27: Aguiregarray este eliminat pentru al doilea galben!

La Manchester, Braga o conduce cu 2-0 pe United!

Gol CFR Cluj!!: Mingea trimisă de Kapetanos din careu îl loveşte pe Nounkeu şi se duce în poartă!

Minutul 15: Galatasaray a pus stăpânire pe joc. Terenul e foarte greu, la Istanbul plouă torenţial.

Bastos a ratat prima ocazie a meciului, în chiar minutul 2, trimiţând peste poartă centrarea lui Camora!

Galatasaray:  Muslera - Eboue, Semih Kaya, Nounkeu, Riera - Altintop, Selcuk, Melo, Amrabat - Elmander, Umut Bulut. Antrenor: Fatih Terim

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Sepsi – Godemeche. Luis Alberto – Aguirregaray, Bastos, Camora - Kapetanos. Antrenor: Ioan Andone

Poziţia „Fălcosului” a fost zdruncinată serios de înfrângerea cu Viitorul Constanţa şi doar un succes la Istanbul îi mai poate salva pielea. Iuliu Mureşan a dat o fugă până în Portugalia pentru a testa piaţa de antrenori, iar variantele de înlocuire au apărut deja: Paulo Sergio (fost la Sporting), Paulo Fonseca (antrenor la Pacos Ferreira) sau Carlos Brito (ex-Boavista).

Ultima variantă însă, și cea mai plauzibilă, vine din Italia! Siteul transfermarket scrie că Marco Baroni (49 de ani), antrenor la echipa a doua a lui Juventus, este cu bagajele făcute! Baroni a mai preăgtit echipe mici din Cizmă, precum Ancona sau Cremonese.

Între CFR Cluj și Juventus s-a creat o relație stabilă, iar în această vară Juan Martinez a fost împrumutat de alb-negrii în Gruia.

„Insistaţi pe flancul stâng”

Cum ar putea totuşi clujenii să repete şi la Istanbul succesul de la Braga? Gică Hagi are câteva soluţii pentru Andone: "Nu este ușor de să câștigi împotriva Galatasaray la Istanbul. CFR a jucat bine în Portugalia, cu Braga, dar trebuie să lupte mai mult şi să preseze apărarea adversă pe centru, cu oamenii de atac. Defensiva lui Galatasaray pare problematică, nu am încredere în ei. Joacă cu multă anxietate și sunt descoperiți pe flancul stâng. Eu aș insista mai mult pe acel flanc. În plus, se poate obţine un cartonaș roșu de la Melo, care se enervează foarte repede dacă este provocat", a spus Hagi.

Galata e în pasă proastă

Hagi chiar are dreptate, echipa lui Fatih Terim e vulnerabilă în apărare şi nu a reuşit să câştige niciunul din ultimele patru meciuri disputate (3 în campionat, unul în Liga Campionilor) şi nici amicalul cu Petrolul. În precedentele cinci meciuri, apărarea a încasat 10 goluri. Pe de altă parte, nici atacul clujenilor nu pare în cea mai bună formă. La Istanbul, nu va evolua nici senegalezul Sougou, accidentat cu Viitorul Constanţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite