Andone: "E greu de spus dacă vor fi Pandurii mai haiduci decât cei de la Split"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Bucureşti a ajuns la Târgu Jiu într-un anonimat total, doar doi fani întâmpinându-i la Hotel Anna, stabilimentul unde sunt cazaţi "câinii roşii".

Nici la şedinţa de pregătire programată aseară pe terenul III din Complexul Municipal nu s-au îngrămădit prea mulţi curioşi, majoritari fiind forţele de ordine. Dinamo a venit la Târgu Jiu însoţită de doar doi oficiali, Constantin Dănilescu şi Florin Prunea. Cristi Borcea, gorjean la origini nu va veni la meci fiind plecat în străinătate. Ioan Andone a deplasat la Târgu Jiu un lot de 20 de jucători: Naumovski, Bălgrădean - portari, Scarlatache, Garat, Moţi, Goian, Homei, Helder, Pulhac, Bazzi, Torje, Kone, N'Doye, Mărgăritescu, Ad. Cristea, C. Munteanu, Niculae, Dănciulescu, An. Cristea şi L. Ganea - jucători de câmp.

Doar portarul Curcă, gafeurul de la Split, a fost lăsat la Bucureşti, însă el va reveni luni sub comanda lui Andone. "S-au făcut interpretări şi prostii. Pe Curcă l-am lăsat la Bucureşti pentru că e normal la un jucător ca el poate să fie marcat psihic, primind şi golul pe care l-a primit. L-am lăsat să se antreneze astăzi cu echipa a doua iar de luni va reveni la prima echipă . Nici gând să iau o măsură disciplinară şi niciodată nu voi lua cu un jucător. Noi am avut o primă repriză de recunoscut în care am făcut greşeli capitale colective şi nu trebuie să-i punem în cârcă lui Curcă tot ce se scrie pentru că şi eu am fost jucător şi ştiu cum e să primeşti un gol din vina colectivă, pentru că nu trebuia să ajungă unu la unu cu el din minutul 10. Dar asta este, cred că noi am intrat prea relaxaţi după părerea mea. Eu i-am atenţionat pentru că croaţii sunt o echipă de luptători şi de aici au apărut probleme. Ne-au luat foarte tare, şi cu suporterii de acolo au pus o presiune asupra noastră şi au cedat băieţii", a explicat Andone situaţia lui Curcă, potrivit prosport.

Interes scăzut
Partida programată  diseară, de la ora 21.45, pe Municipal dintre Pandurii şi Dinamo nu a suscitat prea mare interes în oraşul lui Brâncuşi. Nici jumătate din cele 9.000 de bilete scoase la vânzare de organizatori nu s-au epuizat până în această seară. Circa 3.500 de bilete s-au vândut iar oficialii târgijieni speră să mai vândă câteva sute în ziua meciului. Galeria lui Dinamo şi-a anunţat prezenţa la meci cu circa 250 de personae, aceştia fiind obligaţi să plătească 10 lei pentru accesul în sexctorul rezervat lor.

Nu mai sunt bani
Ioan Andone consideră că Liga I va avea un nivel mai scăzut dacă Victor Piţurcă va părăsi Steaua Bucureşti. "Nu pot să comentez situaţia de la Steaua, fiind vorba de o rivală şi nici nu e bine, dar eu zic că e un lucru rău pentru Steaua dacă va pleca Piţurcă. Pentru că Piţurcă e un antrenor bun şi creşte şi nivelul campionatului fiind în competiţie cu el", a spus Andone. Tehnicianul a comentat şi plecările lui MM Stoica de la Unirea Urziceni şi Gheorghe Chivorchian de la Poli Timişoara: "E presiune mare asupra lor şi a spus şi domnul Dragomir zilele trecute când zicea că multe cluburi nu mai au bani. Probabil şi din cauza problemelor financiare care sunt pleacă conducătorii pentru că nu se pot ţine de cuvânt în faţa jucătorilor şi atunci aleg calea demisiei. Nu pot să spun dacă e avantajat Clujul din acest punct de vedere. Dar e abia început de campionat şi nu putem discuta de aşa ceva", a afirmat tehnicianul lui Dinamo.

"Dacă nu câştigăm ieşim din cărţile campionatului"

După ce a fost eliminată de Hajduk Split din Europa League, Dinamo ar putea trăi altă dramă la Târgu Jiu. Tehnicianul Ioan Andone speră ca elevii săi să treacă peste momentul nefericit de la Split şi să învingă la Târgu Jiu, altfel şi-ar compromite şansele la câştigarea titlului. "Am văzut că se spune despre o dramă acum cu Split dar ei sunt ca toate echipele din Europa de Est, cu urcuşuri şi coborâşuri. E o echipă cu care noi trebuia să câştigăm dar nu e o 17 Nentori sau o echipă din Islanda cum încearcă unii să spună acum. E greu de spus dacă vor fi Pandurii mai haiduci decât cei de la Split. Dacă era Pandurii din alt an, acum e o echipă nouă. E greu de spus acum, o să vedem mâine dacă jucătorii au trecut peste acest meci dar eu trebuie să trec. Sunt trecut eu prin multe. Eu sper ca ei să treacă, ştiu că mâine avem un meci greu, cunosc echipa de aici, sunt foarte mulţi jucători noi dar sunt ceilalţi buni care au mai rămas aici, Stromajer, Orac, Viera sau Cardoso. Sunt jucători importanţi care au făcut meciuri foarte bune. Dinamo tot timpul a avut meciuri grele la Târgu Jiu. Sper să câştigăm la Târgu Jiu pentru că dacă nu câştigăm o să ieşim şi din cărţile campionatului. Asta ne-a mai rămas, campionatul şi cupa. Nu e prea devreme să ieşi acum, poţi să ieşi din cărţi pentru că la noi e foarte multă presiune", a declarat Andone.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite