Ando vrea bani ca să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo pierde meci după meci, însă „Fălcosul“ nu-şi dă demisia. El aşteaptă să fie concediat pentru a primi despăgubiri de 400.000 de euro. Tehnicianul de 50 de ani se află într-o criză de rezultate, însă s-a „specializat“ în a-şi face contracte „beton“.

Un punct în ultimele cinci etape, trei înfrângeri consecutive pe teren propriu cu „U" Cluj, FC Vaslui şi Oţelul Galaţi şi o pretendentă la titlu ajunsă la opt puncte de lider! Vorbim despre Dinamo care, pe lângă parcursul dezastruos din campionat, a fost şi prima formaţie românească eliminată din Europa. În ciuda faptului că roş-albii par să fie într-o cădere liberă, Ioan Andone e destul de liniştit. Vineri seară, după un nou eşec, tehnicianul a apărut în faţa ziariştilor şi a încercat să justifice rezultatul prin prestaţia arbitrului şi a individualismului de care dau dovadă elevii săi, însă nu s-a inclus şi pe el însuşi în cercul vinovaţilor.

„Dacă îmi dau demisia? Asta e treaba mea. Deocamdată, urmează meciul cu Steaua şi, dacă voi fi demis, le strâng mâna şefilor şi le urez succes. Nu voi regreta niciodată că m-am întors la Dinamo", a declarat „Fălcosul". Cum poate fi „tradus" acest discurs al tehnicianului de 50 de ani? Practic, el a anunţat că nu are de gând să plece din propria iniţiativă, ci aşteaptă să fie concediat. De ce? Pentru că vrea să activeze clauza din contract potrivit căreia ar trebui să primească despăgubiri de 400.000 de euro, dacă Borcea şi Badea renunţă la serviciile sale. Această strategie nu e o noutate la Ioan Andone. Al-Ahli Dubai, ŢSKA Sofia şi Rapid sunt ultimele trei echipe pe care Ando le-apregătit înainte de a reveni în „Ştefan cel Mare".

A făcut la fel şi la arabi, şi la bulgari

Doar de la Rapid a plecat după ce şi-a dus contractul la bun sfârşit. În rest, a stat ceva mai mult de trei luni în Emirate şi, chiar dacă la Al-Ahli a avut rezultate dezastruoase, Andone nu a demisionat. Până la urmă, arabii au preferat să-i dea 800.000 de dolari doar pentru a scăpa de el. La bulgari, istoria s-a repetat. Şedere scurtă, rezultate catastrofale şi o despărţire în urma căreia, Ando a încasat aproximativ 100.000 de euro.

"Derby-ul cu Steaua de etapa viitoare este decisiv pentru noi toţi! Dacă baţi Steaua, poţi să te clasezi apoi şi pe locul şapte în campionat că nu mai contează. Satisfacţia de a învinge Steaua nu se compară cu nimic."
Cristi Borcea acţionar Dinamo

Badea, demis de la Pandurii! Vine la Dinamo?

Acţionarii au găsit deja un înlocuitor pentru Andone. Ionuţ Badea, aflat în vizorul „câinilor" şi în vară, a fost demis de la Pandurii, postul său urmând a fi ocupat de Petre Grigoraş. De acum, Borcea şi Badea vor încerca să ajungă la o înţelegere amiabilă cu Ando în privinţa rezilierii contractului. Ei speră ca tehnicianul să accepte o sumă mai mică faţă de cea stipulată în contractul său pentru a părăsi Dinamo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite