Ando dă refresh apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După dezastrul de la Timişoara, „Fălcosul“ schimbă patru dintre cei cinci jucători care au format compartimentul defensiv. În 1-4 cu Poli, apărarea „câinilor“ a fost din nou la pământ, iar spaniolul Rubio a comis gafă după gafă.

Andone a plecat de la Timişoara cu coada între picioare! Pe lângă orgoliul rănit, fiind la prima înfrângere în faţa bănăţenilor ca antrenor al lui Dinamo, „Fălcosul" a fost extrem de supărat pentru că s-a încheiat campionatul, fără ca el să găsească formula câştigătoare în defensivă. Acum, tehnicianul de 51 de ani trebuie să repare în 48 de ore, ce nu s-a reparat un sezon întreg! Miercuri, la Braşov, în finala Cupei, Ando va folosi o nouă apărare.

- Revine Bălgrădean - Naumovski va lua loc pe bancă, după ce a fost titular la Timişoara, acolo unde a profitat de suspendarea lui Cristi Bălgrădean.  

- Renunţă la Rubio - Flancul drept al apărării a fost cel mai slab punct al defensivei, sâmbătă, în Banat. Rubio a greşit la golurile lui Nikolici şi Ignjatijevici. Spaniolul va fi trecut pe bancă, urmând a fi înlocuit de Ştefan Bărboianu. În ultima etapă de campionat, olteanul nu a avut drept de joc din cauza cumulului de cartonaşe.

- Intră Găman - Mizând pe faptul că Găman face un cuplu solid cu Bărboianu, de pe vremea când ambii evoluau la Universitatea Craiova, stoperul va fi prima opţiune în Cupă şi va face cuplu în centrul defensivei cu Dragoş Grigore. Astfel, Moţi iese din primul „11". Găman a suferit o lombalgie în meciul cu Victoria Brăneşti, dar medicii au dat asigurări că poate fi recuperat până miercuri.

- Bordeanu în locul lui Diabate - Ivorianul trece printr-o pasă proastă şi acuză şi unele probleme medicale. De aceea va fi rezervă contra Stelei. De altfel, în meciul cu Timişoara, el a fost schimbat cu Bordeanu încă din minutul 64.

Confirmă  mutările

După eşecul cu Poli, „Fălcosul" a anunţat că va schimba defensiva în jocul cu Steaua: „Sunt îngrijorat pentru finală. Să vedem ce mai putem reglementa până miercuri, deşi e greu. Ar trebui să schimb toată apărarea. Mi-e ruşine mie de evoluţia noastră, am sperat altceva când am venit, dar eu sunt de vină".

4-1

Poli Timişoara: Pantilimon - Luchin, Burcă, Ghionea, Sepsi - Bourceanu, Cisovsky, Tameş (Magera 83), Ignjatijevici - Nikolici (Axente 81), Goga (Zicu 75). Antrenor: Dusan Uhrin jr

Dinamo: Naumovski - Rubio, Moţi, Grigore, Diabate (Bordeanu 64) - Torje, Kone, C. Munteanu, Alexe - Ţucudean (L. Ganea 76), Dănciulescu (Bakaj 68). Antrenor: Ioan Andone

Goluri: Luchin 13, Nikolici 37, 58, Ignjatijevici 77/ Ţucudean 28
Stadion "Dan Păltinişanu": 18.000
Arbitru: Ovidiu Haţegan 

52 de goluri a primit Dinamo în acest sezon, stabilind un record negativ în istoria clubului. Precedentul datează din sezonul 1997-1998, când „câinii" au încasat 50 de goluri.

Dinamo în finala Cupei: 4-4-2

Bălgrădean

Bărboianu    Găman    D. Grigore    Bordeanu

Torje    D.Kone    C. Munteanu    Alexe 

Dănciulescu    L. Ganea

Alexa este tentat să rămână la Poli

Bănăţenii au reuşit să-l convingă pe căpitanul Dan Alexa să rămână la echipă cel puţin încă un an. Mijlocaşului îi expiră contractul în această vară şi a aşteptat finalul sezonului pentru a vedea unde se clasează Poli şi ce perspective are.

Alexa (dreapta) e atras de Liga Campionilor  Foto: S. Tătaru



Timişorenii au tremurat serios până în ultima etapă pentru a vedea dacă rezistă pe locul 2, acela care le permite participarea în preliminariile Ligii Campionilor. „Ne-am luptat pentru titlu până aproape de final, iar dacă pierdeam şi poziţia secundă, sigur era un eşec. Aşa, putem spune că sezonul n-a fost tocmai rău pentru noi", a apreciat antrenorul ceh, Duşan Uhrin jr.

Urmează discuţiile decisive

De situaţia din clasament a echipei depindea şi viitorul căpitanului Dan Alexa. Concret, fotbalistul, aflat în ultimele zile de contract cu bănăţenii, le-a spus şefilor că semnează prelungirea dacă echipa joacă în Liga Campionilor. După victoria cu Dinamo, succes care a menţinut Timişoara pe locul 2, Alexa a discutat cu oficialii lui Poli şi le-a spus că ar fi tentat să continue alături de ei, mai ales că trupa de pe Bega are şansa să joace în preliminariile celei mai tari competiţii intercluburi de pe continent. Discuţiile decisive se vor purta în zilele următoare, însă conducătorii echipei sunt încrezători că nu-şi vor pierde căpitanul.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite