Analiză: Steaua atrage acasă, Rapidul „afară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua şi Rapid sunt cele mai atractive formaţii din campionatul românesc
Steaua şi Rapid sunt cele mai atractive formaţii din campionatul românesc

Roş-albaştrii au adunat 92.000 de spectatori la meciurile pe care le-au disputat pe teren propriu, în timp ce giuleştenii au bătut recordurile la partidele din deplasare. Odată cu dispariţia din Liga I a două formaţii atractive pentru spectatori, Poli Timişoara şi Universitatea Craiova, în acest sezon, topul spectatorilor e dominat de „granzii“ Steaua şi Rapid.

Roş-albaştrii au reuşit să adune un total impresionant de 92.000 de spectatori la meciurile de acasă, cu CS Mioveni, „U" Cluj, FCM Tg. Mureş, Pandurii, Oţelul, Rapid şi Concordia Chiajna, pe care le-a susţinut pe patru stadioane diferite: „Farul" din Constanţa, „Astra" din Ploieşti, „Gloria" din Buzău şi „Arena Naţională" din Bucureşti.

Cu o medie de 13.142 de spectatori la meciurile de pe teren propriu, steliştii sunt lideri la acest capitol în Liga I. Mutarea pe „Arena Naţională" a fost cea mai înţeleaptă decizie luată de Gigi Becali în ultimii ani. În numai trei partide disputate pe cel mai mare stadion al ţării, două în Liga I, cu Rapid şi Concordia Chiaj­na, plus unul în Liga Europa, cu Maccabi Haifa, roş-albaştrii au adunat un total de 91.000 de spectatori, iar încasările au fost de ordinul sutelor de mii de euro.

Porţile închise au tras Rapidul în jos

Locul secund în topul spectatorilor e ocupat de Rapid, prezentă în fruntea ierarhiei graţie celor şapte meciuri jucate în deplasare, cu „U" Cluj, Petrolul, Ceahlăul, Dinamo, Voinţa Sibiu, Steaua şi FCM Tg. Mureş. Giuleştenii au adunat un total de 91.500 de spectatori, adică o medie de 13.070 de fani pe meci. Acasă, echipa lui Răzvan Lucescu n-a strâns decât 27.500 de fani în şase partide, dar trebuie ţinut cont şi de faptul că a jucat un meci cu porţile închise, contra Vasluiului, plus alte două partide, cu Chiajna şi FC Braşov, disputate în exil, pe arenele „Nicolae Dobrin" din Piteşti şi „Regie" din Bucureşti, în care n-a adunat, în total, decât 8.000 de spectatori.

41 de mii de spectatori s-au adunat în tribunele „Arenei Naţionale" pentru a urmări meciul Steaua - Rapid.

ADVIMA20111110_0790
ADVIMA20111110_0791
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite