Maccabi-Steaua 5-0! Amasha ne-a învineţit cocoaşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maccabi-Steaua
Maccabi-Steaua

Elevii lui Ilie Stan au fost umiliţi în „Ţara Sfântă" de echipa clasată acum pe locul 6 în prima ligă, Maccabi Haifa, în care a strălucit Wiyam Amasha, golgheterul apatrid. Roş-albaştrii n-au mai pierdut din 1997 într-o asemenea manieră.

„Evreii sunt inconstanţi în rezultate, nu ar trebui să avem probleme cu ei", spunea Narcis Răducan la începutul săptămânii, după ce a văzut la faţa locului echipa lui Elisha Levy. Nici pe Ilie Stan nu l-a preocupat prea mult studiul adversarului, din moment ce a început partida cu un sistem 4-2-4, pe care-l juca şi profesorul Angelo Niculescu acum 40 de ani. Spre deosebire de stelişti, care i-au avut în ofensivă pe fraţii Costea, Tatu şi Nikolici, israelienii au avut un singur vârf împins, dar a cărui prezenţă a făcut cât şapte: Wiyam Amasha. Falimentul Stelei s-a făcut simţit imediat după fluierul de start, iar Stanca a încasat primul gol după numai zece minute de joc. Marcator: Amasha, golgheterul apatrid al lui Maccabi, care l-a executat pe goalkeeper după ce i-a depăşit cu uşurinţă, în prealabil, pe Geraldo şi pe Iliev.

Au terminat în nouă
După alte zece minute, Stanca a ieşit greşit din poartă, a reuşit să pareze totuşi un şut al lui Golasa, dar mingea a ajuns la acelaşi Amasha, care reluat în plasă din foarfecă. Singura fază în care roş-albaştrii au contat cu adevărat în ofensivă i-a aparţinut lui Tatu, a cărui lovitură de cap a lovit bara, după o lovitură de colţ. Coşmarul Stelei a fost însă desăvâşit în minutul 36. Omniprezentul Amasha a scăpat singur cu portarul, Bicfalvi l-a ajuns din urmă, l-a faultat şi a fost eliminat, iar Katan a transformat lovitura de pedeapsă. Pauza n-a fost un sfetnic bun pentru stelişti, care au ieşit de la cabine şi mai debusolaţi. Amasha a mai făcut o victimă, obţinând un nou penalty şi provocând o nouă eliminare, a lui Iliev. Katan a plesnit însă transversala, ratând ocazia de a realiza „dubla". A marcat însă imediat Twatha, cu un şut violent de la 20 de metri. Vered a închis tabela în minutul 79.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite