„Am dat foc la cinci milioane de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becali a adus 20 jucători în acest sezon. El regretă investiţia făcută şi susţine că achiziţionarea fotbaliştilor de la Urziceni a fost cea mai mare prostie. Bilaşco, Marinescu şi Onofraş vor părăsi echipa în iarnă, în timp ce Galamaz, Brandan şi „Mucles“ Apostol nu stau nici ei pe roze. Singurul „lup“ care a dat randament e Ricardo.

Gigi Becali reduce anual bugetele destinate copiilor şi juniorilor, dar e campion mondial la aruncat banii pe fereastră când vine vorba de achiziţii de jucători. „Eu sunt mereu prostul proştilor, sunt fraierul de jumulit. Gata, de acum o să mă transform în Becali deşteptul!", a răbufnit latifundiarul după înfrângerea suferită de elevii lui Marius Lăcătuş la Bistriţa.

Mai nou, patronul Stelei consideră că a fost păcălit de Ilie Dumitrescu, care i-a cerut să-i aducă în Ghencea pe cei şapte jucători de la Unirea Urziceni. Pentru a-i achiziţiona, Becali i-a şters lui Dumitru Bucşaru o datorie de trei milioane de euro, dar a mai cheltuit încă un milion pentru a le plăti ialomiţenilor consistente prime de instalare.

La numai două luni distanţă, Becali s-a declarat pe deplin mulţumit doar de Ricardo Gomes şi este decis să renunţe la patru dintre cei şapte „lupi" aduşi din Bărăgan! „Să se ducă la echipa a doua sau să plece liberi şi să fie sănătoşi. Am dat milioane pe ei, dar să fie sănătoşi, îi dau afară", a spus Becali.

Deşi a aruncat cu bani în ei, latifundiarul şi-a luat totuşi o măsură de siguranţă în privinţa jucătorilor din „lotul Urziceni". Patronul a insistat în momentul realizării transferurilor ca fotbaliştii să aibă în contracte clauze care să specifice că Steaua are dreptul să rezilieze înţelegerile în orice pauză competiţională, indiferent pe câte sezoane s-ar întinde contractul. Această clauză mai este inclusă doar pentru Pantelis Kapetanos, dintre jucătorii vechi.

Nu-l mai vrea pe Traore!

Becali nu se mai gândeşte să cumpere un atacant de mare valoare, aşa cum susţinea înaintea partidei cu Gloria: „Să-l mai aduc şi pe Traore? De ce? Ca să mai dau câteva milioane să se ducă şi alea pe apa sâmbetei?".

Adio bani

Finanţatorul roş-albaştrilor a menţionat că sunt mulţi jucători de la Steaua care nu-şi vor primi banii din contract din cauza evoluţiilor slabe. „Fiecare om în viaţă trebuie să merite banii pe care îi primeşte. Voi face o listă. Nu toţi sunt vinovaţi. Cine nu merită nu ia banii", a adăugat Becali.

"Bilaşco, una-două, se aruncă pe burtă. Măcar nu te mai arunca, te faci şi de râs. Asta e, pierzi mingea şi gata. Asta o să le spun şi acum: «Bă, nu vă mai aruncaţi aşa. E urât»."
Gigi Becali
patron Steaua

"Dacă îi vând pe Bogdan Stancu şi pe Cristi Tănase, chiar că o să ne facem de râs. Fără ăştia doi nu prindem nici locul zece. "
Gigi Becali
patron Steaua

„Fiara" se gândeşte să renunţe



Eşecul cu Gloria Bistriţa a lăsat urme adânci printre roş-albaştri. După ce Gigi Becali a dat de pământ cu jucătorii săi, nici Marius Lăcătuş (foto) nu şi‑a menajat elevii.

„E o ruşine ce s-a întâmplat. Ne-am prezentat lamentabil. E cel mai slab joc al Stelei de când am venit la echipă", a comentat, amar, antrenorul. Chiar dacă patronul roş-albaştrilor nu l-a atacat în mod direct, Lăcătuş îşi simte deja postul ameninţat.

Cu Lăcă pe bancă, Steaua a câştigat doar două partide, a remizat de trei ori şi a fost învinsă în alte două rânduri. „E posibil orice. Poate
nu mă prinde nici paltonul în Ghencea", a admis tehnicianul de 46 de ani.

Urmează o săptămână de foc

Pentru Marius Lăcătuş, decisivă poate fi săptămâna viitoare. Steaua are un program infernal în următoarele zile, urmând să-şi decidă, în mare, viitorul atât în campionat, cât şi în Cupa României şi în Liga Europa.

În cazul în care nu va ieşi cu bine din săptămâna de foc, „Fiara" ar putea deveni al patrulea antrenor principal care pleacă din Ghencea în acest sezon, după Victor Piţurcă, Ilie Dumitrescu şi Edi Iordănescu.

Meciurile decisive pentru Lăcătuş

-4 noiembrie Steaua - Utrecht
-8 noiembrie Rapid - Steaua
-10 noiembrie Rapid - Steaua*
-13 noiembrie Steaua - Mediaş

*Meci de Cupă. Data ar putea fi schimbată în funcţie de televizări

Marius Lăcătuş
Tabel
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite