Alexandru Ioniţă, atacant FC KÖln: „Mă înţeleg doar cu antrenorul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vârf rapidist are o problemă cu limba germană. Se antrenează doar de o lună cu FC Köln, însă şi-a făcut deja destui fani. Alexandru Ioniţă spune că deocamdată nu s-a obişnuit cu mâncarea locală şi nici cu limba germană.

„Adevărul": Salut Alex, cum e la noua echipă?

Alexandru Ioniţă: Toată lumea se poartă foarte frumos. Oraşul este superb, lumea e respectuoasă. Şedinţele de pregătire sunt cam tari, de două ori mai grele decât în România. Ne cam rupe în două la antrenamente în perioada asta, dar eram conştient de ce mă aşteaptă. De exemplu, mâine (n.r.- azi), avem un meci cu Anderlecht, dar ne-a chemat şi la antrenament dimineaţa.

Te-ai obişnuit cu limba, ţi-ai făcut prieteni?

Limba e incredibil de grea, m-a terminat. E bine că înţeleg ce ne spune antrenorul să facem la antrenamente sau înainte de meciuri. Toţi băieţii sunt foarte de treabă. Cel mai bun prieten al meu e grecul Giannoulis. A venit şi el acum în vară la echipă.

Podolski a ajuns?

Încă nu. Trebuie să se odihnească şi el acum. Doar a jucat atâtea meciuri la Mondial.

Se spune că ar avea ofertă de la AC Milan...

Nu m-ar mira, a jucat bine la Cupa Mondială şi e normal. Dar nici dacă rămâne la Köln nu e o problemă, îl aştept, nu mă tem de concurenţa cu el. În plus, el poate să joace şi mai retras, ca la naţională.

Cum îţi petreci timpul în afară de antrenamente?

Nu prea cunosc multe locuri pe aici. Nu mă duc decât la restaurant sau la mall. În rest, mă plimb prin oraş şi după aia odihnă. Nu prea am timp să mă plictisesc oricum, chiar dacă sunt singur aici.

Şi te descurci de unul singur?

Păi ce, nu prea par că sunt descurcăreţ? Dacă eram fraier, muream de mult de foame (râde). O să-i mai chem pe părinţi la mine, dar să se termine cantonamentul.

Eşti recunoscut pe stradă?

Mă mai recunosc unii. Antrenamentele sunt deschise şi vin foarte mulţi fani. De multe ori sunt oprit şi pe stradă pentru poze. Şi presa vine la toate antrenamentele noastre.

Unde locuieşti?

Cum am ajuns, mi-am luat un apartament. M-au ajutat cei de la club cu ofertele, dar eu plătesc chiria. Dau vreo 1.500 de euro, dar este super mare. Doar bucătăria are 17 mp. E situat undeva la periferia oraşului, lângă o pădure. Am vrut să fiu cât mai aproape de baza de antrenament.

Cu colegii de la Rapid păstrezi legătura?

Cu Herea vorbesc foarte des. Ori pe net, ori la telefon. Le urez baftă tuturor celor de acolo. Dacă nu era Rapidul, nu aş fi ajuns aici. Sper să meargă în cupele europene şi Răduţă să marcheze cele mai multe goluri.

VIDEO Vezi cele două eurogoluri marcate de Ioniţă în ultimul amical

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite