Alexa: "Mi-aş dori ca FC Timişoara să câştige litigiul la TAS"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mijlocaş al echipei FC Timişoara, Dan Alexa, a declarat, vineri, la Aeroportul Henri Coandă, că îşi doreşte ca gruparea bănăţeană să câştige litigiul în privinţa licenţierii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi să joace în continuare în Liga I.

"Pe mine de Timişoara nu o să auziţi să vorbesc urât vreodată. Am luat decizia de a pleca la Rapid înainte de a începe problemele acestea cu licenţa. Eu am încredere în domnul Iancu şi domnul Chivorchian că se vor rezolva, pentru că s-a mai dovedit că au avut dreptate şi cu cele şase puncte şi cu culorile clubului. S-ar putea să aveţi surprize şi în acest caz, eu chiar mi-aş dori să câştige la TAS. Precedentele demonstrează că se poate. Eu îmi doresc foarte mult ca Timişoara să nu fie retrogradată. Acum TAS decide şi e foarte bine că este aşa. Rămâne să vedem dacă e albă sau neagră", a spus Alexa, care a plecat, vineri, în Austria, pentru a se alătura lotului formaţiei Rapid, aflat în cantonament la Waidring.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a. Cele trei formaţii nu au primit licenţa după ce directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, a făcut apel la decizia Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor. Toate cele trei grupări au atacat hotărârea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

În locul formaţiei FC Bihor, în Liga I va promova CS Mioveni, locul 3 în Seria a II-a a ligii secunde. Gruparea argeşeană se alătură, astfel, formaţiilor Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti, care au promovat din Liga a II-a.

Din Liga I au retrogradat FC Timişoara, Gloria Bistriţa, ambele din cauza licenţei, Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti şi Unirea Urziceni. Echipa Sportul Studenţesc, retrogradată sportiv, va rămâne în Liga I.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite