Alex Chipciu a luat apucăturile „Fiarei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poreclit „noul Lăcătuş“, mijlocaşul adus de la FC Braşov a impresionat negativ în primul său meci la Steaua, scuipându-şi un adversar pe ceafă.

Considerat a fi drept cel mai important transfer al Stelei din această iarnă, Alexandru Chipciu se aseamănă în multe privinţe cu fosta glorie a Stelei, Marius Lăcătuş. De la traseul său ca fotbalist până la numărul pe care îl poartă pe tricou, mijlocaşul adus de la FC Braşov are în comun destule cu „Fiara".

„Mă onorează comparaţia cu o asemenea legendă a Stelei, dar eu momentan sunt departe de ceea ce a făcut Lăcătuş pentru echipa asta" , a spus Chipciu în momentul semnării contractului. Astfel, el a început deja încercările de a se apropia de ceea ce a însemnat Lăcătuş pentru Steaua.

Încă din primul meci, Alex a arătat o mare determinare, intervenţiile sale, dar şi forţa de pătrundere fiind elementele care l-au scos în evidenţă, în ciuda faptului că n-a avut o prestaţie chiar strălucită.

Totuşi, el s-a mai remarcat şi printr-un alt episod. După o intrare dură asupra sa în amicalul contra celor de la Levski Sofia (2-1), mijlocaşul de 22 de ani l-a scuipat pe jucătorul bulgarilor Nuno Pinto, în ciuda faptului că un alt fotbalist de la Levski a încercat să-l liniştească. Fapta a trecut însă neobservată de către arbitru, care n-a luat nicio măsură.

Şumudică: „Are o nesimţire pozitivă!"

Despre tupeul puştiului transferat de Steaua a avertizat şi fostul său antrenor, Marius Şumudică. „Chipciu e un băiat inteligent şi puternic, cu siguranţă se va impune. În plus, are o doză de nesimţire pozitivă. Poate trece cu uşurinţă peste momentele nefavorabile. A plecat de mic de-acasă, a venit la Braşov şi este călit. Se descurcă în orice situaţie", a punctat actualul antrenor al lui FC Braşov. 

"Gestul lui Chipciu m-a pus mult pe gânduri. Cred că are un comportament ascuns, nu ştiu. N-are nicio scuză. Pe gazon eşti fotbalist, nu vagabond.''
 Gigi Becali patron Steaua

Marius Lăcătuş, recunoscut pentru agresivitatea sa

Dincolo de calităţile indiscutabile ca fotbalist, Marius Lăcătuş a impresionat şi negativ prin comportamentul său extrem de dur de pe teren. El şi-a atras porecla „Fiara" după ce de-a lungul carierei a sărit de foarte multe ori la bătaie, scuipatul, strângerile de gât, ameninţările, simulările sau intrările dure făcând parte din arsenalul său de intimidare a adversarului. Printre alţii, băcăuanul Ardeleanu, cu o dublă fractură de tibie şi peroneu şi rupere de ligamente, a avut de suferit cel mai mult după o intervenţie criminală a lui Lăcătuş asupra sa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite