Alcoolul l-a aruncat iar în stradă pe Bălan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni a fost dat afară de la echipa secundă a Concordiei Chiajna, din cauza metehnei sale. În urmă cu un an, Lucian Bălan a fost îndepărtat din acelaşi motiv şi de la Academia Stelei. Fostul fotbalist a avut în trecut şi două tentative de sinucidere.

Viaţa lui Lucian Bălan părea să fi intrat pe un făgaş normal după ce a încercat să-şi ia viaţa pentru a doua oară, la 28 septembrie 2010. „Nu voi mai pune alcool în gură, voi face şi un tratament în acest sens. Visul meu este să revin ca tehnician în Liga I, aşa cum am mai fost la FC Baia-Mare în sezonul 1994-1995, când eram cel mai tânăr antrenor din prima divizie", promitea atunci fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni.

După câteva luni în care a lucrat ca director de imagine la FC Baia-Mare, Bălan a fost angajat în acest an ca antrenor al echipei Concordia Chiajna II, care activează în Liga a III-a. Stelist fiind, primarul localităţii ilfovene, Mircea Minea, l-a ofertat pe Lucian în urma insistenţelor actualului selecţioner, Victor Piţurcă, cel care îl angajase în vara lui 2010 şi la Academia Stelei. Fostul component al Stelei '86 a revenit însă destul de repede la vechile sale metehne, motiv pentru care oficialii clubului ilfovean l-au pus pe liber începând de ieri.

Un episod edificator s-a petrecut recent, când angajaţi ai Concordiei Chiajna au povestit că Bălan era atât de beat încât a căzut într-un şanţ, în apropierea unui teren de antrenament, fiind muşcat şi de nişte câini aflaţi în preajmă.

„Eu am luat hotărârea să-l dăm afară pe Lucian Bălan. N-am nimic cu el, dar nu s-a ridicat, din punct de vedere profesional, la pretenţiile clubului nostru. Ce poţi să-i ceri unui om care vine la serviciu doar de patru ori într-o lună? Din respect pentru realizările sale ca fotbalist, nu vreau să spun mai multe", ne-a declarat Liţă Dumitru, noul director al sectorului juvenil din cadrul grupării ilfovene. „Mi-e şi jenă să vorbesc despre acest caz. Îmi pare rău de Lucian, dar el n-a înţeles să profite de şansa avută, atunci când i-am întins o mână de ajutor", a explicat şi primarul Mircea Minea. 

Lucian Bălan

- s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti
- a câştigat patru titluri, trei cupe, Cupa Campionilor şi Supercupa Europei cu Steaua
- a mai evoluat la Minerul Cavnic, FC Baia Mare, Club Beerschot Antwerp (Belgia), Real Murcia (Spania) şi Phoenix Baia-Mare
- a avut o singură selecţie la echipa naţională
- ca antrenor, a activat în general la echipe mici, precum Oaşul Negreşti, Triumf Bârca, Unirea Dej, Lăpuşul Tg. Lăpuş sau Dunărea Giurgiu, dar şi la FC Baia-Mare, în prima divizie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite