Al treilea meci pierdut de Oţelul Galaţi în campania de pregătire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii lui Dorinel Munteanu au pierdut şi cel de-al treilea amical al verii, 1-3, contra israelienilor de la Maccabi Tel Aviv, ocupanta locului trei în sezonul recent încheiat. La nici două luni după ce au cucerit primul titlu din istoria clubului, gălăţenii s-au transformat într-o trupă de nerecunoscut, ciuca bătăilor în amicale!

Principiul conform căruia campioana Ligii I va înregistra un recul simţitor în sezonul imediat următor pare să se potrivească de minune şi în cazul Oţelului. Semnalele au apărut deja în primele trei partide amicale ale verii, în care gălăţenii au înregistrat două înfrângeri la scor, 1-4 cu Astra Ploieşti şi 1-3 cu Maccabi Tel Aviv, respectiv o remiză albă obţinută în compania campioanei Bulgariei, Litex Loveci. Eşecul din partida cu Maccabi l-a dezamăgit enorm pe tehnicianul Dorinel Munteanu, care nu s-a mai ferit să-şi critice elevii.

Pena pare a fi departe de forma din sezonul trecut



„Am făcut cadou victoria adversarilor. Am pierdut pe greşeli personale. Din păcate, persistăm în astfel de erori. Meciul a început, practic, de la 0-2. Luăm prea uşor goluri şi ratăm foarte mult. Chiar dacă sunt meciuri amicale, îmi doresc să câştigăm, îmi doresc ca echipa să crească şi să fie în formă la primul joc oficial. Nu sunt foarte îngrijorat, pentru că mai avem destul timp la dispoziţie, dar, în schimb, îmi pun câteva semne de întrebare", a declarat antrenorul de 43 de ani. Oţelul va juca, astăzi, cel mai tare amical al verii, contra celor de la Anderlecht Bruxelles (ora 17.00, în direct la Digi Sport 1). Belgienii au ocupat locul al treilea în campionatul precedent.

image

Sorin Frunză n-a rupt gura târgului în amicalul cu Maccabi



Criticii acuză: „Oţelul n-are valoare de Ligă"

Rezultatele sub aşteptări obţinute de gălăţeni în partidele de verificare le-au dat din nou apă la moară contestatarilor Oţelului, care au prezis că echipa nu va reuşi mare brânză în grupele Ligii Campionilor. „Dacă vrea să facă ceva, Oţelul trebuie să investească serios în transferuri. În Ligă nu merge ca în campionatul intern. Galaţiul nu e o echipă care să te surprindă, pentru că joacă mult pe contaatac. Dacă iei nişte măsuri, n-ai cum să ai surprize. Când eram la Steaua, n-am avut nicio problemă în meciul cu ei", a spus Sorin Cîrţu. „Oţelul nu are valoare de Liga Campionilor. Au un lot mai slab decât avea Urziceniul", a spus şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

image

Noua achiziţie, atacantul Chavez (în alb), n-a marcat până acum



Gălăţenii îşi vor afla adversarii din grupele Ligii la 25 August, în urma unei trageri la sorţi, care va fi găzduită de Principatul Monaco. 14 sau 15 septembrie e data la care trupa lui Dorinel Munteanu va debuta în cea mai tare competiţie intercluburi.

Ce s-a schimbat la Oţelul în această vară

- Din lotul care a câştigat titlul, au plecat deja Borbely (Khazar Lankaran), Ochiroşii (Modena), Mişelăricu (Viitorul Constanţa), Milea, Petean (ambii, Petrolul).

- Au venit în această vară: Benga, Ljubinkovici (ambii, Petrolul), Frunză (Rapid), Chavez (Westerlo), Progni (Dinamo Tirana) şi Nejc Skubici (Drava Ptuj).

- Dorinel Munteanu a schimbat obiectivul faţă de cel din sezonul trecut, care era calificarea în Liga Europa. „Acum, vreau să terminăm pe unul dintre primele trei locuri fiindcă suntem campioni", a spus tehnicianul.

Jucătorii nu şi-au încasat banii

Una dintre posibilele cauze pentru prestaţia sub aşteptări a Oţelului o reprezintă tensiunile existente în cadrul lotului, legate de restanţele financiare pe care conducerea le are faţă de jucători. Si­tuaţia generase şi o victimă, Adrian Sălăgeanu refuzând să facă deplasarea în Olanda până nu i se achită o parte din bani. Jucătorul fusese trimis la Oţelul II, însă ieri părţile au ajuns la o înţelegere. „S-au rezolvat problemele. Domnul Marius Stan m-a sunat şi mi-a zis să mă prezint în cantonament", a declarat Sălăgeanu, care a ajuns aseară la Arnhem.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite