Agitaţie printre stranieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Lobonţ (dreapta) a apărat puţin la AS Roma şi ar putea ajunge în Serie B, la Sampdoria
Bogdan Lobonţ (dreapta) a apărat puţin la AS Roma şi ar putea ajunge în Serie B, la Sampdoria

Mulţi dintre jucătorii români de peste hotare îşi caută echipă în aceste zile, iar puţini sunt norocoşii care şi-au găsit deja un angajament. Jucătorii români nu sunt foarte atractivi pe piaţa europeană. Asta pentru că numărul celor care au avut  probleme mari de adaptare este foarte mare.

Îngrijorător este că majoritatea celor aflaţi în dificultate  sunt internaţionali, pe care îi aşteaptă o toamnă de foc în calificările Euro 2012.

Situaţie incertă

- Bogdan Lobonţ (33 de ani), AS Roma. Dacă transferul lui Stekelenburg de la Ajax se concretizează, Lobonţ va pleca aproape sigur în această vară de la Roma. „Pisica" ar putea semna cu Sampdoria, proaspăt retrogradată în Serie B.

- Cristi Chivu (30 de ani), Inter Milano. Deşi patronul Massimo Moratti l-a asigurat că e om de bază, Chivu nu e tocmai pe placul noului antrenor, Gian Piero Gasperini. Liverpool, Valencia şi Napoli s-au interesat de român.

- Răzvan Raţ (30 de ani), Şahtior Doneţk. „La cuţite" cu Mircea Lucescu după acel 1-5 cu Barcelona, din sferturile Ligii Campionilor, Raţ stă cu bagajele făcute la Doneţk, deşi mai are contract până în 2012 cu ucrainienii. Este dorit de AS Roma, Juventus şi de Kuban Krasnodar.

- Daniel Niculae (28 de ani), AS Monaco. Deşi a retrogradat la finalul sezonului, Niculae mai are contract cu monegascii până în 2013 şi nu are clauză de eliberare automată în contract. Cel mai probabil va rămâne în principat.

- Alexandru Ioniţă (21 de ani), FC Köln. Fosta speranţă a Rapidului a suferit o ruptură de ligamente la glezna dreaptă în timpul unui antrenament, după finalul sezonului, şi va sta patru luni pe bară. Cel mai probabil, va rămâne la Köln.

- Ionuţ Mazilu (29 de ani), Dnepr. După un împrumut de două sezoane la Arsenal Kiev, Mazilu va reveni în această vară la Dnepr. Va intra însă în ultimele şase luni de contract, astfel că va putea semna cu orice echipă.

- Dacian Varga (27 de ani), Kuban Krasnodar. I-a expirat împrumutul de la Sportul, iar Vasile Şiman aşteaptă să vadă ce va face Dan Petrescu, după care va decide şi unde îl va da pe Varga. Ruşii n-au însă bani să dea 3 milioane de euro pe el, atât cât vrea Şiman.

- Ovidiu Petre (29 de ani), liber de contract. Neplătit de şase luni la Al Nasr, lui „Sârmă" îi va expira mâine şi înţelegerea cu echipa arabă. Una dintre puţinele sale variante ar fi Steaua, dacă pică transferul lui Bourceanu de la Timişoara.

- Bogdan Mara (33 de ani) şi Victoraş Iacob (30 de ani), Iraklis Salonic. Săptămâna viitoare este aşteptată o decizie din partea forului elen în cazul retrogradării, din considerente financiare, a lui Iraklis Salonic. Dacă situaţia rămâne neschimbată, cei doi jucători îşi vor căuta alte echipe.

Nu au probleme

- Gabriel Tamaş (27 de ani), WBA. Conform impresarului său, Ivan Reggiani, transferul lui Tamaş la Lazio e ca şi făcut. Mai rămâne ca italienii să obţină câteva referinţe despre comportamentul jucătorului de la Roberto di Matteo, fostul antrenor al lui WBA.

- Cristian Săpunaru (27 de ani), FC Porto. Dorit de Lazio, fostul rapidist are şanse mai mari să rămână la Porto. „Dragonii" au cerut 12 milioane de euro pentru transferul său, sumă considerată prea mare de laziali.

- Claudiu Keşeru (24 de ani), Angers. Golgheterul lui Angers, cu zece reuşite în ultimul sezon, Keşeru mai are contract cu actuala echipă până în 2013. Este dorit de Guingamp, dar transferul are şanse mici de realizare.

- Max Nicu (28 de ani), Freiburg. Om de bază la echipa care a terminat pe locul nouă în Bundesliga, Nicu nu are oferte concrete şi se pare că-şi va respecta contractul.

- George Ogăraru (31 de ani), FC Sion. Titular incontestabil, fundaşul dreapta român mai are un an de contract cu elveţienii de la FC Sion. Ogăraru va juca în această toamnă pentru un loc în grupele Ligii Europa.

- Paul Codrea (30 de ani), Siena. Revenit după un împrumut de şase luni la Bari, picată în Serie B, Codrea va reveni în prima ligă italiană cu Siena. Mijlocaşul român mai are un an de contract cu gruparea toscană.

- Adrian Ropotan (25 de ani), Dinamo Moscova. Ajuns rezervă la echipa de club, Ropotan mai are un an de contract în Rusia şi spune că nu se gândeşte să plece de la Dinamo Moscova.

- Mihăiţă Pleşan (28 de ani), Volga Nijni. A început bine sezonul, după care s-a accidentat şi n-a mai jucat din aprilie. Este aşteptat să revină după minipauza competiţională din Rusia.

- Gigel Bucur (31 de ani), Kuban Krasnodar.Deşi nu este titularizat de Dan Petrescu, este unul dintre preferaţii antrenorului român al lui Kuban Krasnodar. Mai are un an de contract.

Fără echipe

- Tiberiu Ghioane (30 de ani), liber de contract. Rămas fără echipă după expirarea contractului cu Dinamo Kiev, Ghioane a fost dorit atât de Steaua cât şi de Rapid. Jucătorul ar prefera însă o echipă din Rusia.

- Mugurel Buga (33 de ani), liber de contract. După ce i-a expirat înţelegerea cu Skoda Xanthi, fostul atacant al Rapidului îşi caută echipă în Cipru.

- Florin Lovin (29 de ani), liber de contract. Dat afară de TSV 1860 München, pe motiv că avea salariu prea mare, Lovin ar semna cu orice echipă din România, mai puţin Dinamo şi Rapid. A fost dorit de FC Vaslui, care are însă interdicţie la transferuri.

- Răzvan Cociş (28 de ani), liber de contract. Disponibilizat de Karpatîi Lvov, Cociş este în vacanţă, fiind prezent la câteva evenimente mondene la Timişoara.

- George Florescu (27 de ani), liber de contract. Rămas fără echipă de luni bune, Florescu îşi caută în continuare echipă.

Ciprian Marica (25 de ani), Stuttgart

Neoficial, Marica nu mai face parte din lotul lui Stuttgart. Pus pe lista de transferuri, atacantul român are însă două oferte tentante, de la Lokomotiv Moscova şi Paris Saint-Germain.

Trei fotbalişti au semnat contracte noi

- Ştefan Radu - foto (24 de ani), Lazio. Fostul fundaş al lui Dinamo a semnat la mijlocul lunii reînoirea contractului cu Lazio, până în vara lui 2016. Radu va avea un salariu de 1,2 milioane de euro plus prime şi bonusuri de performanţă.

- Adrian Mutu (32 de ani), Cesena. După o jumătate de an de speculaţii privind viitoarea sa destinaţie, Mutu a semnat săptămâna trecută cu Cesena. Va încasa 1,8 milioane de euro pentru fiecare din cei doi ani de contract.

- Mirel Rădoi (30 de ani), Al Ain. După doi ani la Al Hilal, în Arabia Saudită, Rădoi a semnat pe două sezoane cu Al Ain, în EAU, echipa lui Cosmin Olăroiu. Fostul stelist va avea un salariu de 2,5 milioane de euro pe sezon

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite