Afară cu străinii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martinovici  şi Geraldo au zilele numărate la Steaua
Martinovici şi Geraldo au zilele numărate la Steaua

Ilie Stan i-a transmis patronului să renunțe la fotbaliștii aduși de afară pe motiv că sunt fițoși. Ideea, una mai veche a lui Gigi Becali, ar putea face din Steaua o echipă 100% românească.

Străinii încep să devină o reală problemă la Steaua, atât în viziunea patronului Gigi Becali, cât şi a antrenorului Ilie Stan, care-i ţine isonul şefului său. După Pablo Brandan, care va fi cedat la Tianjin Teda imediat după meciul de joi cu Twente, Becali şi Stan vor încerca să scape, în vară, şi de ceilalţi străini din lot. „Ştiţi ce-a făcut Geraldo? A încasat vreo 60.000 de euro şi s-a supărat, fiindcă zicea el că mai trebuia să primească încă 1.000. De nervi, a dat cu un pahar de perete şi s-a şi tăiat la mână. Mi-a povestit Ilie Stan faza asta. Dacă îmi spunea mai devreme, îl dădeam afară pe acest Geraldo!", a ameninţat Becali.

„Şi Brandan a făcut figuri, a zis că el nu mai stă în cantonament, că are altă treabă. Aşa că Ilie s-a săturat de el şi mi-a zis: «Gigi, dă-i mai repede pe străini, că fac fiţe. Cu românii mă înţeleg altfel». Are dreptate", a continuat finanţatorul roş-albaştrilor. Apoi, şi-a expus strategia: „O să-mi îndeplinesc visul. În maximum doi ani, la Steaua nu vor mai juca decât români, voi face o Stea mai strălucitoare decât cea din '86".

Martinovici  - sufletist, dar fără valoare

Planul latifundiarului e de a scăpa din vară de Geraldo, Iliev şi Nikolici, cărora le expiră oricum contractele, dar şi de Martinovici, pe care Becali îl consideră a fi sufletist, dar fără valoare. Singurii care ar putea scăpa, cel puţin deocamdată, de această epurare sunt brazilienii Tatu şi Machado, care etalează un joc plăcut ochiului. „Chiar mă uitam la Machado. La atacanţii de careu, mingea sare ca din perete, dar la el mingea se lipeşte de picior. Şi Tatu e fotbalist, dacă avea lângă el un atacant adevărat, în locul lui Nikolici, noi am fi dat vreo trei goluri cu Twente", a mai spus Becali. 

S-au dublat primele de calificare

„Trecem sigur de Twente, o să-i spulberăm pe olandezi chiar la ei acasă", e convingerea lui Gigi Becali, chiar dacă Steaua a pierdut cu 1-0 prima manşă a „dublei" cu Twente. Pentru a-i motiva suplimentar pe elevii lui Ilie Stan, patronul roş-albaştrilor a decis să bage mâna în buzunar. „Prima de calificare era de 10.000 de euro, dar o dublez pentru că aşa mi-a spus Brandan. «Nea Gigi, dacă ne dai 20.000, eu garantez că ne calificăm. O să vezi că o să mâncăm pământul în Olanda şi noi trecem mai departe!», aşa mi-a zis băiatul", a dezvăluit latifundiarul din Pipera.

Situaţia străinilor din lotul Stelei

Pablo Brandan (29 de ani) - Salariu: 300.000 de euro
- Pleacă la Tianjin Teda după meciul cu Twente, în schimbul a 700.000 de euro.

Geraldo Alves (32 de ani) - Salariu: 300.000 de euro
- Va pleca în vară, când îi expiră contractul.

Valentin Iliev (32 de ani) - Salariu: 240.000 de euro
- Va pleca în vară, când îi expiră contractul.

Novak Martinovici (27 de ani) - Salariu: 80.000 de euro
- Mai are un an şi jumătate de contract, dar la vară s-ar putea întoarce la Pandurii, sub formă de împrumut.

Stefan Nikolici (22 de ani) - Salariu: 80.000 de euro
- Va pleca în vară, când îi expiră împrumutul de la Poli Timişoara.

Gabriel Machado (23 de ani) - Salariu: 80.000 de euro
- Mai are doi ani şi jumătate de contract. Ar putea fi păstrat dacă va da randament în retur.

Leandro Tatu (30 de ani) - Salariu: 144.000 de euro
- E singurul care va rămâne sigur, întrucât Gigi Becali îl consideră a fi un jucător indispensabil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite