Adrian Porumboiu: „Sunt cel mai mare fraier din lume!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul cu Twente l-a înnebunit pe fostul arbitru, care s-a săturat de unii dintre jucătorii săi. Omul de afaceri susţine că, dacă el ar fi intrat pe teren, ar fi fost mai bun decât jucătorii lui. Porumboiu ameninţă că va schimba lotul din temelii în septembrie, când va avea iar dreptul la transferuri.

„Adevărul": Vasluiul are un început dezastruos de sezon. Cum vă explicaţi?

Adrian Porumboiu
: Eu sunt cel mai mare prost, pentru că am avut prea mare încredere în jucători. I-am cocoloşit de parcă ar fi bebeluşi şi acum, din păcate, mă lovesc de mediocritatea lor.

Concret, pe cine sunteţi aşa de supărat?

Sunt cel puţin patru jucători de care-mi este ruşine că joacă la FC Vaslui. Milanov parcă era junior la meciul cu Twente, nu putea să bată un aut. Cred că era vorbit cu cumnatul lui să nu-l supere. Altfel nu-mi explic de ce a jucat penibil.

Doar el?

Nu. Pavlovici este de râsul lumii. Liga Campionilor este prea mult pentru el. Zici că e zidit în beton. Rigid şi lipsit de idei. Nu cred că mai trebuie să joace, asta e clar. Vasluiul a evoluat sezonul trecut foarte bine cât a fost Pavlovici accidentat. Acum, că a revenit în primul unsprezece, se vede că echipa joacă penibil.

Wesley cum vi s-a părut? 

Şi Wesley e o umbră la ceea ce a fost până acum. Joacă doar din amintiri, fără să facă efort susţinut. Raul Costin are şi el probleme cu mansarda, altfel nu-mi explic buimăceala pe care a arătat-o în teren. Farkaş ar trebui să se lase de fotbal. Eu spun că şi-a gresit cariera. M-a găsit pe mine, cel mai mare fraier din fotbal.

Salariile sunt la zi?

Le-am dat şi în avans. Dacă au întârzieri de câteva zile, imediat fac memorii la UEFA. Le-am dat o căruţă de bani şi şi-au bătut joc de mine şi de această echipă.

Urmează schimbări la echipă?

În luna septembrie voi aduce mai mulţi jucători liberi de contract. Cei care sunt acum au profitat de faptul că nu am putut face transferuri din cauza interdicţiei FIFA.

Cum vi s-a părut Twente?

Ei, dacă nu se califică în grupele Ligii Campionilor, o să intre în faliment. Au mari probleme financiare, iar ăştia care joacă la noi nu mai pot de bine. Sunt îmbuibaţi, să le fie ruşine! O să-i dau afară fără să mă mai uit în urmă. Şi eu jucam mai bine decât ei la vârsta pe care o am.

Mai speraţi la calificare ?

E greu să întoarcem scorul de 2-0, dar speranţa moare ultima. Twente este o echipă care poate fi eliminată.

Cine v-a mulţumit totuşi dintre jucători?

Sînmărtean şi Adailton. Se vede că sunt jucători buni.

A fost penalty?

Nici vorbă. Cadou din partea arbitrului.

Sunt probleme mari în defensivă. Cinci goluri în două meciuri...

Acel 3-0 cu Rapid am crezut că a fost un accident, dar nu e aşa. Trebuie aduşi jucători noi, de caracter şi valoare. Nu mai merge cu astfel de oameni care au ajuns întâmplător să joace fotbal.

" Hizo şi-a făcut treaba, dar sunt momente în care este depăşit de situaţie. Sunt câţiva jucători care n-au ce căuta în echipă. Fiecare face ce vrea. O să am o discuţie cu Hizo."
Adrian Porumboiu
finanţator FC Vaslui

Viorel Hizo: „N-am adus eu jucătorii!"

Viorel Hizo s-a întors împotriva jucătorilor şi se apără spunând că aceştia au fost aduşi de alţi antrenori! „Sunt dezamăgit. Ăştia sunt jucătorii pe care-i am, ce să fac? Ne jucăm şansa în retur, eu nu cedez niciodată", a replicat „Dulăul". Legat de atacul lui Porumboiu, Hizo a evitat subiectul, spunând doar: „Sunt aprecierile celui care plăteşte".

Twente  2

Mihailov - Cornelisse, Wisgherhof, Douglas, Leugers - Brama, Berghuis (Vogelsang 77), Bajrami (Ola John 71), Buysse - De Jong, Janko (Rendla 85).
Antrenor: Co Adriaanse

FC Vaslui  0

Cerniauskas - Milanov, Papp, Cânu (Farkaş 60), P. Jovanovici - Pavlovici, R. Costin (Milisavljevici 63)- Adailton, Wesley, L. Sînmărtean - Temwanjera (Y. Bello 70).
Antrenor: Viorel Hizo

Goluri: Janko 34-pen, 57
Stadion „GelreDome" (Arnhem): 20.000
Arbitru: Ivan Bebek (Croaţia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite