Adio fotbal în 2010!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FRF a ţinut cont de propunerea a 14 cluburi din Liga I şi a reprogramat cea de-a doua rundă din retur pentru la primăvară, fotbaliştii intrând în vacanţă mai devreme. Oficial, cluburile s-au plâns de starea vremii. Neoficial, altele au fost motivele pentru care s-a dorit să nu se mai dispute etapa a 19-a.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal, alcătuit din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Octavian Goga, a decis să amâne pentru primăvara lui 2011 etapa a 19-a a Ligii I, care care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul săptămânii.

„Comitetul de Urgenţă admite solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la amânarea etapei a XIX-a, motivată de condiţiile meteo nefavorabile, solicitare formulată cu 14 cluburi în favoarea acesteia şi patru cluburi împotrivă", s-a arătat în motivarea hotărârii luate. „FRF a vrut ca aceste două etape să se joace în continuarea turului. Nici mie nu mi se părea normal. Dacă vremea va fi tot aşa la începutul returului, amânăm şi etapele din februarie. Oricum, şi dacă iese soarele în aceste zile, terenurile se vor transforma în adevărate mocirle şi, în consecinţă, tot rău va fi", a spus Dumitru Dragomir.

Mititelu: „Nouă ne convine amânarea"

Totuşi, nu vremea nefavorabilă a fost singurul motiv pe care l-au luat în calcul cluburile atunci când s-au declarat în favoarea amânării.
„Decizia ne ajută, ţinând cont că schimbăm antrenorul", a decretat patronul Timişoarei, Marian Iancu. Şi oltenii, care au meci cu Steaua în etapa cu pricina, se bucură. „Bineînţeles că preferăm să jucăm cu Steaua la anul, cu o echipă întărită, pe un gazon mai bun", a explicat şi Adrian Mititelu. Patronul „juveţilor" a fost completat de Silvian Cristescu: „Cred că este timp suficient în primăvară să se joace cele 16 etape rămase. Vom vedea atunci, după meciul cu Steaua, dacă a fost bine sau nu. Oricum, jucătorii noştri care au avut probleme în acest tur, Costea, Iliev, Gargorov, vor fi apţi atunci".

"Practic nu se mai putea juca în mocirlă şi la temperaturi foarte scăzute, echipele nu se mai puteau nici măcar antrena."
Viorel Hizo antrenor FC Vaslui

"Nu mi se pare normal, nu putem să facem un campionat pe care să-l schimbăm de la o zi la alta."
Vasile Şiman patron Sportul

"Cred că ar fi trebuit să jucăm şi ultima etapă, mai ales că avem un meci la Napoli. Ar fi mai bun sistemul primăvară-toamnă."
Helmuth Duckadam preşedinte Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite