Adio, Dolha?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile dintre club şi goalkeeperul de 31 de ani privind prelungirea contractului au eşuat. Astfel, e posibil ca partida din Giuleşti să fi fost ultima pentru „Ema“ în poarta „câinilor“. Dolha a apărut între buturi în derby întrucât Bălgrădean era accidentat, iar Naumovski, lipsit de experienţă.

În ultima perioadă, ghinioanele s-au ţinut lanţ de Emilian Dolha. După ce şi-a încasat restanţele salariale care datau de cinci luni, el s-a accidentat în cantonamentul din Turcia. Apoi, de la începerea returului a fost trimis la echipa a doua pentru a se reacomoda cu efortul.

Sâmbătă a jucat primul meci oficial din 2011 în Liga I. Totuşi, derby-ul din Giuleşti ar putea fi şi ultimul joc pentru el în tricoul formaţiei din „Ştefan cel Mare".

De la 180.000 de euro la 120.000

Motivul? Între el şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea există disensiuni privind datele noului contract. Cum actuala înţelegere expiră în vară, şefii l-au chemat pe „Ema" la negocieri, însă i-au propus un acord pentru încă doi ani cu un salariu mult redus faţă de cel actual şi fără clauze de performanţă.

Mai exact, după ce a câştigat 180.000 de euro pe an şi a fost de acord cu o micşorare de până la 144.000 de euro, acum remuneraţia ar urma să ajungă la 120.000 de euro.

S-a antrenat, când colegii săi au fost liberi

Apoi, bonusurile pe care goalkeeperul de 31 de ani le are în prezent ar urma să dispare în contractul propus de oficialii dinamovişti. Dolha încasează 250 de euro pentru fiecare meci în care nu primeşte gol. Având în vedere că veniturile sale ar scădea semnificativ, portarul refuză să semneze noul acord. Consecinţa?

Sunt mari şanse ca, până la finalul campionatului, drept pedeapsă, Dolha să nu mai joace niciun minut la Dinamo! Jucătorul e conştient ce riscă şi, pentru a se menţine în formă, ieri, când toţi colegii săi au primit liber, el s-a dus la stadion să alerge după care a petrecut o oră în sala de forţă.

Revine Bălgrădean

Dinamoviştii au apelat la Dolha pentru meciul cu Rapid fiindcă Bălgrădean, ajuns acum prima opţiune a „câinilor", era accidentat, iar Naumovski este socotit, deocamdată, fără experienţă, neputând fi decât rezervă. Bălgrădean revine de azi la antrenamente, fiind refăcut după contractura suferită în meciul cu Pandurii. El va fi titular, etapa viitoare, contra celor de la FCM Târgu-Mureş, în timp ce „Ema" va fi din nou detaşat la Dinamo II.

„Staţi liniştiţi! O să joc şi mai bine decât atât"

Bakaj (dreapta) impresionează prin tehnică   Foto: Petrică Tănase

image


„Adevărul": Ce impresie ţi-a făcut derby-ul cu Rapid?

Elis Bakaj: Una extraordinară. A fost ceva cu adevărat special. N-am întâlnit pe multe stadioane suporteri atât de pătimaşi. Doar la naţionala Albaniei am mai trăit aşa ceva.

Dar meciul cum a fost?

Dinamo merita să bată, cred că toată lumea a văzut asta. Noi suntem peste Rapid, ca echipă. Din păcate, am avut ghinion, iar acum nouă ne-a rămas să ne batem pentru locul doi sau pentru Liga Europa. Sunt supărat, trebuia să câştigăm în Giuleşti.

Jocul tău cum l-ai caracteriza?

Am debutat ca titular şi nu puteam să rup norii din prima. Suporterii trebuie să aibă răbdare cu mine, pentru că pot să joc şi mai bine. Oricum, mie nu-mi place că mi se spune Cristiano Ronaldo, se pune o presiune prea mare pe mine.

Cum ţi se pare Andone, ca antrenor?

Este unul dintre cei mai buni tehnicieni cu care am lucrat. Nea Ando mă ajută în fiecare zi. Atunci când greşesc îmi spune ce-am făcut rău, fără să mă supăr.

Ce vrei să realizezi la Dinamo?

Vreau să câştig cu această echipă tot ce se poate. Eu, în Albania, am obţinut tot ce se putea la nivel de club, şi am venit aici în căutarea unor noi motivaţii. Sunt foarte ambiţios.

Elis Bakaj a fost remarcatul oficialilor dinamovişti după derby.

Dinu l-a criticat săptămâna trecută, acum îl laudă

În numai o săptămână, Cornel Dinu şi-a schimbat discursul despre Bakaj. La finalul meciului cu Pandurii, 2-2, „Mister" a răbufnit la adresa albanezului: „Momentan, jucătorii noi sunt doar nişte adjective frumoase.

«Noul Ronaldo» şi «noul Demollari» sunt doar pentru paginile de ziar. Ar trebuie să fim mai rezervaţi şi să aşteptăm să demonstreze în teren". După derby-ul din Giuleşti însă, Dinu l-a apreciat pe elevul lui Andone. „Dinamo a apărut mai bine în atac prin Bakaj şi Torje", a explicat „Mister". 

Rubio „cusut", intră „Bărbo"

Minutul 34 al derby-ului dintre Rapid şi Dinamo a adus un moment de groază: Rubio a ratat intercepţia unui balon şi s-a dat cap în cap cu Mihai Roman. În urma ciocnirii violente, Rubio (foto) s-a umplut de sânge. A fost transportat de urgenţă la spital, i s-au aplicat opt copci şi nu va juca etapa următoare cu FCM Târgu-Mureş.

În schimb, rapidiştii l-au lăsat pe Roman să continue! „Rubio sângera şi era normal să-l scoatem. Rapid a făcut o prostie că l-a lăsat pe Roman. A făcut comoţie, nu mai ştia nici cum îl cheamă! Îşi pierduse cunoştinţa, era galben", a povestit Andone despre fotbalistul giuleştenilor. „Fălcosul" nu-şi face griji că l-a pierdut pe Rubio pentru că în partida cu cei din Târgu-Mureş va miza pe Ştefan Bărboianu ca fundaş dreapta. Olteanul a debutat, sâmbătă, pentru roş-albi în meciul dintre Dinamo II şi Săgeata Năvodari.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite