Adi Mutu Corsicanu’

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Internaţionalul român a semnat un contract valabil pe două sezoane cu AC Ajaccio, grupare din campionatul Franţei.

Adrian Mutu se află în faţa unei noi provocări din cariera sa de fotbalist profesionist. A fost prezentat ieri la Ajaccio, ocupanta locului 16 în campionatul Franţei, iar sâmbătă ar putea debuta în meciul cu Evian, formaţia fostului dinamovist Djakaridja Kone.

„N-am venit aici ca un star şi nu pot să rezolv eu problemele echipei, dar vreau să fim apreciaţi ca un grup. Mi-a plăcut proiectul acestei echipe şi vreau să ajut la ridicarea acestei formaţii. Nu poţi să ai mereu oferte de la cluburi ca Inter sau Juventus, vine o vreme când trebuie să analizezi orice propunere. Din România nu m-a dorit decât CFR Cluj", a spus Mutu la prezentarea oficială. Contractul lui Mutu cu Ajaccio a fost semnat pe doi ani, românul devenind cel mai cunoscut străin din istoria acestui club, postură în care s-a aflat până acum croatul Dado Prso.



Legenda lui Ajaccio este însă fostul internaţional francez Marius Tresor, care a jucat la corsicani la începutul anilor 1970. Românul îl va avea ca antrenor pe Alex Dupont, un tehnician de 58 de ani fără nicio performanţă în fotbalul francez. El l-a complimentat elegant pe Mutu, afirmând că acum echipa va creşte în valoare: „Mutu este Ibrahimovici al nostru, un fotbalist cu profil ofensiv. A fost o mare oportunitate să aducem un fotbalist de talia lui". Internaţionalul român a nimerit la Ajaccio într-o adevărată multinaţională. El are colegi din Mexic, Mali, Senegal, Algeria, Tunisia, Maroc şi Brazilia.

Vrea iar la naţională

Adrian Mutu a dezvăluit în faţa ziariştilor că se gândeşte foarte mult şi la echipa naţională. „Trebuie să-i ajut pe antrenorii de acolo să clădească o nouă echipă. Nu sunt foarte bine pregătit şi n-am mai jucat într-un meci oficial de trei luni şi jumătate, dar în perioada următoare o să mă pun la punct.  Mă va ajuta şi convocarea la naţională", a spus el. Mutu se află pe lista stranierilor pentru dubla cu Estonia (7 septembrie) şi Andorra (10 septembrie).

A luat numărul 12, ca Van Basten

După mulţi ani în care a fost decarul echipelor la care a jucat, Adrian Mutu a ales alt număr. El va juca la Ajaccio cu numărul 12 pe tricou, după modelul olandezului Marco Van Basten de la Euro 1988.

10 Ajaccio este a zecea echipă din cariera de fotbalist profesionist a lui Adrian Mutu, care a început în 1996.

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite