Adevărul despre... Viorel Hizo: „Sunt un foarte bun dansator de tangou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul FC Vaslui, Viorel Hizo
Antrenorul FC Vaslui, Viorel Hizo

„Dulăul“, aşa cum este cunoscut în peisajul fotbalului românesc Viorel Hizo, tace şi face la Vaslui. La vârsta de 64 de ani a ajuns la echipa lui Porumboiu pentru a treia oară, după ce plecase din Moldova cu scandal, dar şi cu BMW-ul patronului vasluian.

Adevărul: Până când preconizaţi să antrenaţi?

Viorel Hizo: Eu ştiu?! Până când voi fi solicitat. Rămâne la aprecierea conducătorilor de fotbal acest lucru. Dar ce, vi se pare că sunt prea bătrân?

Aţi putea lucra fără laptop?

Eeee, să nu credeţi că alerg la antrenamente cu laptopul în braţe. Îl ţin mereu după mine, pentru a fi la curent cu informaţiile din fotbalul italian, englez, spaniol şi german. Important este ce îţi rămâne în cap, nu ce îţi notezi pe laptop.

Aveţi atâţia străini. În ce limbă vorbiţi cu ei?

În română. Păi nu aşa e normal? Ce să facem acum, să învăţăm noi portugheza sau spaniola, sau să începem să ne angajăm translatori? Mourinho când a intrat în vestiarul lui Chelsea a spus: «Aici se vorbeşte doar engleza. Sunteţi obligaţi să o învăţaţi». La Inter şi la Real a făcut la fel.

Care e cea mai bună femeie din showbizul românesc?

Văd multe la televizor, dar chiar credeţi că ştiu cum le cheamă. Adelina Pestriţu? Nu domne, soţia mea şi atât.

Cine este mai talentat la dans, Borcea sau Copos?

Niciunul şi nici celălalt. Becali. Ah nu, N'Doye, care pentru mine a fost un jucător super şi cu care aş lucra oricând. Îi place să petreacă, dar ştie şi când să se oprească, iar pe teren e fantastic.

Dumneavoastră ce aţi dansat ultima oară?

Dansam pe vremuri tango cu soţia mea, nu mai ţin minte când s-a întâmplat ultima oară. Pe manele în niciun caz.

Ce hobby-uri aveţi?

Multe. Sunt pescar bun, dar când am timp. Vizionez multe filme în timpul liber. Ascult muzică de toate genurile, acasă, în maşină. În special, muzică simfonică.

Aţi fost în multe ţări, unde v-a plăcut cel mai mult?

Când am fost în cantonamente nu m-am dus ca să mă distrez. Am vizitat America şi mi-a plăcut la nebunie. Prima oară s-a întâmplat la Campionatul Mondial din 1994, iar de atunci am mai mers de două ori. Am fost la Los Angeles, San Francisco, Detroit. Am fost la Cascada Niagara şi alte locuri interesante, nu am stat şi am jucat rummy în vacanţe.

Cum a fost în China?

Dacă m-aş apuca acum să vorbesc despre China ar trebui să scrii o carte, nu un interviu. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite