Adevărul despre... Roberto De Zerbi: „N-am ratat niciun meci al Bresciei când juca Hagi acolo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi

„Decarul“ CFR-ului, Roberto De Zerbi, este fan declarat al „Regelui“ Gică Hagi. După mai multe accidentări, mijlocaşul italian al echipei din Gruia a revenit în această săptămână la antrenamente  şi îşi doreşte să-i ajute pe ardeleni să ia din nou titlul în Liga 1. Pentru asta, speră să joace la fel cum o face idolul său, Francesco Totti, căpitanul lui AS Roma.

„Adevărul": Te-ai gândit vreodată ce ai fi făcut dacă nu jucai fotbal?

De Zerbi: De mic m-am visat doar pe teren cu mingea la picior. Nu mi-am pus niciodată problema să fac altceva.

Te-ai născut la Brescia, ai fost şi fanul echipei?

Da, cum să nu! Mai ales în perioada în care erau acolo Lucescu, Hagi, Sabău, Răducioiu! Doamne ce echipă! Ţin minte că mergeam cu tata şi cu nişte prieteni şi la meciuri, şi la antrenamentele lor. Eram fascinat în special de Hagi. Mai rar se naşte un jucător ca el.

Care este jucătorul tău preferat?

Totti! Mă asemăn ca stil de joc cu el, am avut ocazia să-l şi cunosc în perioada în care am evoluat în campionatul italian şi este un supercaracter. De calităţile lui de fotbalist nu are rost să discut! E fenomen!

Care e cel mai mare regret al carierei tale?

Îmi pare rău că am plecat de la Catania, din Serie A, unde jucam titular, eram apreciat. Am primit atunci ofertă de la Napoli, una dintre cele mai iubite echipe din Italia şi mirajul acesta al fanilor, al nebuniei din tribune, m-a făcut să mă duc la ei, deşi erau în liga a doua.

Din Liga I ce jucători ar face faţă fără probleme în campionatul italian?

Mie îmi plac foarte mult Wesley, Adailton şi Boştină.

Familia este cu tine la Cluj?

Nu, pentru că nu am găsit aici o şcoală cu predare şi în italiană. Am doi copii, o fată de 6 ani şi un băiat de 8 ani, şi au rămas cu mama lor la Brescia pentru că nu au cum să înveţe aici. Vin în vizită la Cluj o dată la câteva luni. Nu este deloc uşor să-mi ştiu familia departe, dar sacrificiile astea trebuie să le faci dacă eşti profesionist.

Înainte să te însori erai liniştit sau un Don Juan?

Liniştit. Eu mi-am cunoscut soţia când aveam 20 de ani, doi ani mai târziu m-am şi căsătorit apoi au venit copiii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite