Adevărul despre Ilie Balaci: „N-am dansat în viaţa mea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Balaci mărturiseşte că se distrează la 54 de ani ca în tinereţe, însă niciodată n-a urcat pe ringul de dans. „Minunea blondă” a recunoscut că a dat bani grei lăutarilor de-a lungul timpului, dar i-a plăcut să-i asculte doar stând la masă, în „compania” unui şpriţ.

„Adevărul": Ce poreclă aţi avut în copilărie?

Ilie Balaci:  În copilărie nu am avut nicio poreclă, dar, imediat după majorat, Tilihoi, Negrilă şi încă vreo câţiva dintre colegii mei de la Craiova au început să îmi spună „Cioară"! Azi un singur om îmi mai spune aşa: Gino Iorgulescu.

De ce „Cioară"?

Eu sunt blond, dar probabil că felul meu de a fi e mai de etnie rromă. A început să mi se spună „Cioară" la scurt timp după ce m-am însurat. Am făcut nunta devreme, ca ţiganul! Eu aveam 18 ani, iar soţia 17, eram foarte tineri.

De ce v-aţi însurat aşa repede?

Mi-a plăcut foarte mult de soţia mea şi mi-am zis că, dacă o scap, după aia nu o să mă mai ia nici dracu'! Nu regret însă absolut deloc pasul făcut. Soţia mea este femeia ideală pentru mine. În 20 de ani petrecuţi prin lumea arabă, ea a fost mereu cu mine.

Vă plac manelele?

Da, îmi pac foarte mult. Preferatul meu este Tinu Vereşezan.

Obişnuiţi să daţi bani la lăutari?

Mi-e tare greu să mă abţin de la aşa ceva. La câţi bani am dat până acum la lăutari s-ar putea construi o vilă cu câteva etaje. Îmi place distracţia, mai rău e când mă trezesc a doua zi şi mă uit în buzunar. E tristeţe mare.

Aţi bătut vreodată pe cineva?

Poate  mult spus. Singurul om pe care am vrut să-l bat e Aron Huzu. Eram antrenorul Craiovei şi m-a scos din sărite.

Aţi fost sau sunteţi un dansator bun?

Nu am dansat niciodată, nu ştiu să dansez! În schimb, sunt foarte bun la jucat sârbe sau hore populare. Elev fiind, am făcut parte din ansamblul popular al şcolii generale în care am învăţat.

Pe ginerii dumneavoastră, fotbalistul Eugen Trică şi tenismenul Adrian Ungur, i-aţi plăcut de la început?

Doar la Eugen am mârâit un pic la început din cauza culorii lui. E cam brunet! Mă împac foarte bine cu ei şi pot să vă spun că eu consider că am şase copii: ginerii, fiicele şi cei doi nepoţi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite