Adailton a stins lumina în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi Vaslui au oferit un meci nebun în Ghencea. Roş-albaştrii au deschis scorul prin Nicoliţă, însă decarul brazilian al moldovenilor a reuşit să egaleze, retezând speranţele la titlu ale lui Becali. Impulsionaţi de 10.000 de spectatori, elevii lui Sorin Cîrţu au încercat aseară să se menţină în lupta pentru titlu, dar propria neputinţă le-a fost fatală.

La două săptămâni distanţă de usturătoarea înfrângere cu FC Braşov, „teroristul" Cîrţu i-a făcut pe elevii săi să alerge ca după mine pe acelaşi stadion. De data aceasta însă, oaspeţi au fost „răzeşii" lui Porumboiu de la FC Vaslui. O trupă cu o calitate clar mai mare decât a „stegarilor".

Poate şi de aceea, prima ocazie a aparţinut moldovenilor, „milionarii" Wesley şi Adailton combinând ca-n Primera Division pentru „bomba" ultimului de la distanţă, care a trecut puţin alături de poarta lui Tătăruşanu (6). Raidul galbenilor a trezit „infanteria" lui „Sorinaccio". Fără să sape tranşee, aşa cum ne-au obişnuit echipele lui Cîrţu, Steaua a lăsat atitudinea defensivă, „mitraliind" cu ocazii buturile lui Kuciak.

Iluzii cu nicoliţă

Surdu, în două rânduri, mai întâi cu o lovitură de cap scoasă de Kuciak, iar apoi cu un şut din 10 metri reţinut de acelaşi portar, dar şi „Bilă", care a fost aproape să catapulteze balonul în plasă la o centrare a lui Nicoliţă, au fost oamenii din linia întâi pentru Steaua. Responsabili cu acoperirea, fundaşii stelişti au întâmpinat cu greu contraatacurile vasluienilor, acelaşi Wesley, prin două şuturi periculoase, şi Sânmărtean, cu o „ghiulea" ce s-a lovit de „zidul" Tătăruşanu, dând mari emoţii „soldăţeilor" din Ghencea.

În orice „război" e nevoie şi de un „erou". Şi cine ar putea să îndeplinească acest rol mai bine în Ghencea decât eternul om de sacrificiu, Nicoliţă. După încă două ocazii ale lui Surdu, Bănel a profitat de o gafă de proporţii a cuplului Rivas - Milanov şi a înaintat până în poziţie de unu la unu cu Kuciak, executându-l pe acesta cu sânge rece.

Şi cu toată autobaza băgată de „Sorinaccio", o sclipire de geniu nu poate fi stopată. Aşa s-a întâmplat cu Adailton, care a semnat încheiarea tratatului de pace, printr-o execuţie superbă din lovitură liberă de la 20 de metri, „provocând", totodată, şi o cădere de curent a instalaţiei de nocturnă din Ghencea pentru 10 minute.

Tănase s-a „rupt" în baie

Mijlocaşul Stelei, Cristi Tănase, a suferit o accidentare stupidă înaintea partidei de aseară cu moldovenii. Decarul roş-albaştrilor a alunecat, vineri, pe gresia din baia aflată în locuinţa sa, în timp ce făcea duş. După un control amănunţit, medicii au stabilit că Tănase a suferit o fractură la nivelul apofizei transverse drepte a vertebrei L3. „Dodel" va fi indisponibil pentru următoarele trei săptămâni, astfel că va rata meciurile echipei naţionale cu Bosnia şi cu Luxemburg, dar şi partidele Stelei contra Timişoarei şi Unirii Urziceni. Cel mai probabil, jucătorul de 24 de ani va reveni cu Astra, la 9 aprilie.

" Szekely şi Bonfim au fost mortăciuni. Ricardo la fel. Meme şi Cîrţu să aducă jucători, că la vară fac curăţenie. Am văzut la Vaslui jucători de calitate. Steaua n-a mai marcat un gol din lovitură liberă de patru ani.''

Gigi Becali
finanţator Steaua

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite