Abrudan, pe linie moartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul adus de Victor Piţurcă la Steaua va fi sărit din echipă de către Ilie Dumitrescu în urma gafei făcute în secunda 26 a meciului cu Liverpool. Stoperul trece prin clipe de coşmar. Autorul pasei greşite care a dus la deschiderea scorului pe „Anfield“ nu mai este agreat de nimeni din stafful roş-albaştrilor.

În debutul partidei jucate de Steaua la Liverpool, Abrudan a pasat neglijent spre Tătăruşanu, iar Joe Cole a interceptat şi a deschis scorul. După această eroare, fundaşul n-a reuşit să-şi revină şi a avut în continuare o prestaţie slabă. Evoluţia sa l-a scos din sărite pe Ilie Dumitrescu, chiar dacă tehnicianul l-a ţinut pe „Tavi" pe teren până la final. După partidă, Ilie a discutat cu colaboratorii săi şi a luat decizia ca jucătorul adus de la FC Braşov de Victor Piţurcă, antrenor care îl aprecia foarte mult pe fotbalist, să fie tras pe linie moartă.

Galamaz - în campionat, Gardoş - în Europa

Tehnicianul Stelei oricum nu-l plăcea foarte mult pe Abrudan, dovadă în acest sens fiind şi folosirea lui Galamaz în locul său încă de la meciul cu Unirea Urziceni, deşi stoperul adus din Bărăgan avea doar câteva antrenamente în Ghencea. Astfel, „Gala" îi va lua locul apărătorului de 26 de ani în partidele din campionat, iar în cele din Liga Europa, Dumitrescu îl va folosi cu preponderenţă pe tânărul Gardoş, întrucât fostul căpitan al Unirii n-are drept de joc în cupele europene. Aceasta nu este singura pedeapsă care i se pregăteşte lui Octavian Abrudan. Oficialii stelişti vor să se dispenseze de serviciile lui în iarnă, o posibilă destinaţie pentru el fiind Universitatea Craiova, acolo unde Piţi şi l-ar dori la echipă.

"Fundaşii Stelei sunt varză! Bine că l-au luat pe Galamaz, că acolo e problema echipei, la Abrudan şi la Geraldo."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

Alţi stelişti disponibilizaţi de Dumitrescu

Jucător                                      Unde a ajuns

Stanca                                       „U" Craiova
Todorov                                      Minior Pernik (Bulgaria)
Păcurar                                    „ U" Cluj
D. Stoica                                   „U" Craiova

Ilie schimbă iar echipa. Revin „lupii"!

Dumitrescu simte presiunea la Steaua Foto: mediafax

image

Tehnicianul Stelei nu se abate de la principiile sale. Odată cu infuzia masivă de jucători veniţi de la Unirea Urziceni, Ilie Dumitrescu a schimbat la fiecare meci cel puţin patru jucători faţă de partida precedentă! Aşa s-a întâmplat cu Unirea şi cu Liverpool şi aşa se va întâmpla şi luni, contra Astrei Ploieşti. Astfel, pe lângă Abrudan, care va fi scos din echipă şi înlocuit cu George Galamaz, alţi patru jucători vor părăsi primul „11".
Dragomir avertizează: „Aşa n-ajungi nicăieri!"Bonfim va evolua în locul accidentatului Emeghara, cuplul de mijlocaşi centrali Angelov - Bicfalvi va fi schimbat de duo-ul ialomiţean Apostol - Brandan, iar, în atac, apaticul Kapetanos va lua loc pe bancă, titular urmând să fie Bilaşco. Tactica folosită de Ilie Dumitrescu, de a rula două formaţii diferite, una la meciurile de campionat şi alta la cele din Liga Europa, nu este văzută cu ochi buni de către preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. „La Liverpool, în jocul Stelei a fost o brambureală de nedescris. Când faci cinci, şase schimbări în formaţia de start la fiecare meci, e greu să construieşti o echipă. Nu ajungi nicăieri aşa", a atacat „Corleone".

Data trecută a bulversat sistemul

Ilie a fost acuzat şi după meciul de la Urziceni că i-a introdus pe fotbaliştii veniţi de la Unirea mult prea repede ca titulari, astfel bulversând echipa. Tehnicianul n-a băgat însă în seamă criticile şi a procedat la fel şi cu Liverpool, când a înlocuit nu mai puţin de patru dintre jucătorii care evoluaseră şi la Urziceni.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite