A venit să bată Dinamo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filipovici e convins că va salva Ceahlăul de la retrogradare
Filipovici e convins că va salva Ceahlăul de la retrogradare

Cine îşi închipuia că nemţenii sunt victime sigure în meciul cu Dinamo, de sâmbătă, trebuie să se mai gândească o dată. Plecarea lui Mulţescu de pe banca moldovenilor i-a prilejuit lui Gheorghe Ştefan instalarea, la Ceahlăul, a primului antrenor străin din istoria clubului. Iar primarul din Piatra Neamţ pare că s-a orientat bine.

L-a ales pe Zoran Filipovici, un sârb care nu este tocmai un anonim. Atacant mare la viaţa lui, pe la Steaua Roşie Belgrad, FC Bruges sau Benfica, plavul a semnat, ieri, un contract până în vară cu formaţia de sub Pietricica. „De ce am venit la Ceahlăul? Pentru că am rămas impresionat de interesul oamenilor de aici. Sincer, nu mai auzisem de această echipă până să vin în România, dar nu-mi imaginam că pot găsi condiţii atât de bune. Infrastructura e foarte bună", ne-a spus Filipovici.

A eliminat Craiova

Cum a decurs prima sa zi în calitate de tehnician al nemţenilor? „Am vizitat oraşul. Piatra Neamţ e chiar frumos. Apoi, am semnat contractul, după care am avut primul antrenament cu echipa". Filipovici a intrat bine „în pâine".

„Am auzit că sunt 15 jucători noi la Ceahlăul, e o provocare să ne salvăm de la retrogradare. Am cerut DVD-uri cu Dinamo, ştiu că e o echipă bună, dar eu sper să debutez cu o victorie", a mai declarat antrenorul care a stat pe banca Muntenegrului la amicalul cu România, din 31 mai 2008 (4-0 pentru noi). Filipovici s-a intersectat cu românii şi pe vremea când era jucător. El este omul care a marcat, în 1983, golul prin care Benfica a eliminat Craiova din semifinalele Cupei UEFA.

Turcu a făcut cinste

Vicepreşedintele dinamovist, Vasile Turcu, a oferit, ieri după-amiază, o masă jucătorilor şi staffului tehnic la restaurantul său, "Classa di T". Acţionarul roş-albilor se află în relaţii reci cu ceilalţi colegi din conducerea clubului, nu mai dă bani la echipă, însă vrea să sudeze relaţiile în vestiar. De aceea, a şi venit cu ideea ca, săptămânal, roş-albii să servească masa la restaurantul său.

Cine este Zoran Filipovici

Data naşterii: 6 februarie 1953
Locul naşterii: Titograd, fosta Iugoslavie
Post: atacant
Cariera de jucător: Steaua Roşie Belgrad (1970-1980), FC Bruges (1980-1981), Benfica (1981-1984), Boavista (1984-1985)
Selecţii naţionala Iugoslaviei: 13 (2 goluri marcate)
Cariera de antrenor: Salgueiros (Portugalia, 1988-1993), Beira-Mar (1993), Vitoria Guimaraes (1998-1999), Steaua Roşie Belgrad (2001-2003), echipa naţională a Muntenegrului (2007-2010)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite