A plecat omul care vindea cele mai multe tricouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că echipa are de suferit după ce a plecat unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti din lot, Gigi Becali mai are ce regreta după transferul lui Bănel Nicoliţă la Saint-Étienne.

Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani era stelistul care a vândut cele mai multe tricouri în ultimii doi ani, după ce fostul căpitan, Mirel Rădoi, a plecat în Asia. „Jardel" era lider absolut la acest capitol, vânzând în medie 300 de tricouri pe lună. Pe locul secund în această ierarhie se află decarul Cristi Tănase.

Prepeliţă îl poate înlocui

Primind acceptul selecţionerului Victor Piţurcă, Nicoliţă a părăsit cantonamentul primei reprezentative, a plecat în Franţa, unde a semnat contractul cu ocupanta locului 8 în prima ligă. Dacă Ronny Levy îl va asculta pe Gigi Becali şi va juca de acum înainte în sistemul 4-3-3, rolul de mijlocaş dreapta îi va reveni lui Andrei Prepeliţă, care a mai evoluat într-o poziţie similară atât la FC Argeş, cât şi la Craiova. „Este imposibil să-l înlocuieşti pe Bănel. Nu poţi găsi un jucător de acelaşi profil, care să aibă şi determinarea lui", a declarat managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica.

Englezii despre „ţiganul Nicoliţă"

„The Guardian" a publicat un comentariu xenofob despre Nicoliţă. „Saint-Étienne l-a achiziţionat pe român. Mutarea e interesantă pentru că Nicoliţă e unul dintre puţinii ţigani populari în România. Nu înţelegem cum de o echipă franceză a ajuns să plătească un ţigan să vină la ei, în timp ce statul francez îi plăteşte pe ţigani să părăsească ţara", a notat sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite