A murit Unirea Urziceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Bilaşco (dreapta) a lăsat Unirea pentru Steaua, în schimb, Epaminonda Nicu este ultimul mohican care a jucat pentru Urziceni
Marius Bilaşco (dreapta) a lăsat Unirea pentru Steaua, în schimb, Epaminonda Nicu este ultimul mohican care a jucat pentru Urziceni

Singura echipă din România care a făcut opt puncte în grupele Ligii Campionilor va evolua la Chiajna începând din primăvară. În sezonul viitor, clubul îşi va schimba oficial şi numele. Costel Orac va fi noul antrenor, iar Eugen Trică noul lider al vicecampioanei, care va încerca să evite retrogradarea.

Unirea Urziceni e istorie! „Lupii" au întrerupt orice legătură cu judeţul Ialomiţa şi cu arena pe care, în urmă cu un an şi jumătate, au sărbătorit câştigarea campionatului.

Patronul Dumitru Bucşaru a bătut ultimul cui în coşgiucul vicecampioanei la doar câteva luni după ce a vândut cei mai buni jucători. „Rămăşiţele" singurei echipe din România care a făcut opt puncte în grupele Ligii Campionilor vor fi transferate în această iarnă la Chiajna. Aici, se va naşte în primăvară o nouă formaţie, care, până la finalul sezonului, va continua să se numească Unirea Urziceni.

De ce a recurs Bucşaru la această mutare? Miliardarul celebru pentru discreţia lui se află de câţiva ani într-un război deschis cu autorităţile locale şi cu primarul din Urziceni, căruia i-a şi făcut anticampanie la ultimele alegeri. Bucşaru a ajuns la concluzia că, în contextul crizei actuale, nu mai are niciun rost să investească în echipa unui oraş care nu ajută cu niciun ban fotbalul. El a mai încercat să-şi mute jucătorii şi la Voluntari, în urmă cu doi ani, însă atunci „tranzacţia" a picat în ultima clipă.

Primarul a primit acţiuni

Acum, Bucşaru a bătut palma cu primarul din Chiajna. Acesta a acceptat să direcţioneze cei mai buni oameni ai Concordiei la Unirea, care va avea acces gratuit la baza sportivă din micuţa localitate ilfoveană. Mai mult, fosta campioana a României va beneficia şi de sprijin financiar, edilul primind, în schimb, un pachet consistent de acţiuni. Noua echipă îi va avea în componenţă pe Eugen Trică, Adrian Iencsi şi Laurenţiu Diniţă şi va fi antrenată de Costel Orac. Ca urmare a sosirii Unirii la Chiajna, divizionara secundă, Concordia va juca din retur la Berceni.

20 de milioane de euro a câştigat Dumitru Bucşaru de pe urma participării Urziceniului în grupele Ligii Campionilor.

Au păcălit Liga: „Ne refacem gazonul"

Mutarea Urziceniului la Chiajna este, în mod normal, o tranzacţie nepermisă de regulament! Totuşi, pentru a „dribla" legea, Dumitru Bucşaru (foto) a apelat la o stratagemă.

„Noi nu am spus că plecăm definitiv din Urziceni. În zilele următoare, vom depune la LPF o cerere prin care vom solicita mutarea temporară la Chiajna pentru că stadionul nostru urmează să intre într-un proces de reparaţie a gazonului", a precizat Felix Grigore, directorul general al Unirii.

Din vara anului viitor însă, echipa se va numi Unirea Chiajna! Declinul Urziceniului a început în august, la doar câteva zile după eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor. Atunci, Bucşaru a realizat că echipa nu-i mai poate aduce niciun venit şi a decis să închidă „robinetul".

L-a dat mai întâi afară pe Mihai Stoica, apoi s-a despărţit de antrenorul Ronny Levy şi a vândut cei mai importanţi jucători. În mod logic, vicecampioana a încheiat sezonul de toamnă pe penultimul loc al clasamentului, iar recent s-a despărţit şi de Maftei, Semedo şi Mehmedovici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite