A întinerit Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa lui Ilie Stan are cea mai scăzută medie de vârstă dintre toate candidatele la titlu. Roş-albaştrii au totodată şi cel mai tânăr lot din ultimele cinci sezoane.

Despre întinerirea Stelei s-a vorbit de foarte multe ori în ultimii ani, însă acest proces a fost pus cu adevărat în practică abia în actualul sezon. În acest moment, roş-albaştrii au cel mai tânăr lot din ultimele cinci sezoane, dar şi cea mai scăzută medie de vârstă dintre toate candidatele la titlu. Cum s-a ajuns aici? Spre deosebire de anii trecuţi, când se transferau mai mult jucători experimentaţi, în această iarnă au fost aduşi exclusiv tineri, cel mai „bătrân" fiind Ovidiu Dănănae, care va împlini 27 de ani în luna august.

De asemenea, după desfiinţarea „satelitului" Steaua II, o parte dintre tinerii de perspectivă, precum Valentin Cojocaru (17 ani), Iulian Roşu (18 ani), Bogdan Mustaţă (22 de ani) şi Ionuţ Năstăsie (20 de ani), au fost cooptaţi în lotul echipei mari, iar unii dintre ei au şi avut ocazia să debuteze în meciuri oficiale, sub comanda lui Ilie Stan.

Procesul va continua şi în vară

În acest moment, Steaua mai are în lot doar cinci veterani: Răzvan Stanca (32 de ani), Leandro Tatu (30 de ani), Tibi Bălan (31 de ani), Geraldo Alves (32 de ani) şi Valentin Iliev (32). Ultimii doi vor pleca în vară, întrucât Steaua nu le va prelungi contractele.

„Rămâne de văzut ce mai poate Geraldo de acum încolo. Are o vârstă, e cel mai bine plătit jucător din lot şi trebuie să fim atenţi", a explicat directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan. Asta în condiţiile în care Geraldo e titular incontestabil în defensiva roş-albaştrilor de când a venit în România, acum un an şi jumătate.

Gigi îi „vânează" pe tinerii talentaţi

„La ce echipă avem, suntem mai puternici decât echipa naţională. Voi aduce toată crema fotbalului românesc, toţi tinerii de valoare din România, ca să facem o echipă capabilă s-o bată şi pe Real Madrid", şi-a explicat strategia Gigi Becali. Totuşi, latifundiarul din Pipera a fost la un pas să strice media de vârstă a lotului, prin aducerea veteranilor Wesley Lopes (32 de ani) şi Ousmane N'Doye (34 de ani).

Dacă Wesley a refuzat categoric propunerea lui Becali, N'Doye n-a mai fost adus dintr-un cu totul alt motiv: „N'Doye poate ajunge la Steaua cu două condiţii: să stea cu nevasta în România, dar ea nu vrea să vină, şi să-l botez, să-l fac creştin, pentru că el e musulman. Simt eu că trebuie ca toţi jucătorii Stelei să fie creştini". 

17 ani are portarul Valentin Cojocaru, cel mai tânăr jucător pe care antrenorul Ilie Stan îl are sub comanda sa.

A început vânzarea biletelor pentru meciul cu Twente

Clubul Steaua începe să comercializeze de astăzi cele 51.000 de tichete de acces pentru partida cu Twente Enschede, din „16"-imile Ligii Europa, ce va fi găzduită de „Arena Naţională" la 16 februarie. Nu există restricţii în privinţa numărului de bilete pe care-l poate cumpăra o persoană.
În plus, fanii îşi vor putea alege locurile dorite după ce vor vedea planul stadionului, disponibil în orice punct de vânzare. Iată cum pot fi achiziţionate tichetele:
- direct de ls punctele de vânzare Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, precum şi de la librăriile Humanitas şi Cărtureşti.
- online, de pe www.eventim.ro: după ce un tichet e plătit online, începând cu 30 ianuarie se va trimite biletul respectivului cumpărător, prin curierat rapid.
Preţurile sunt următoarele:
- 25 de lei - peluze (inel superior)
- 30 de lei - peluze (inel intermediar şi inferior)
- 50 de lei - tribuna a II-a (inel superior)
- 80 de lei  - tribuna a II-a (inel intermediar şi inferior, categoria a III-a)
- 150 de lei - tribuna a II-a (inel inferior, categoria a II-a)
- 200 de lei - tribuna a II-a (inel inferior, categoria I)
- 100 de lei - tribuna I (VIP 1)
- 200 de lei - tribuna I (VIP 2)
- 300 de lei - tribuna I (VIP 1)
- 1.000 de lei (loje)

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite