A înnebunit Mitică!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o încercare disperată de a scăpa de pachetele rămase nevândute, Dumitru Dragomir a propus măsuri aberante. Mitică încearcă să bage spaima în televiziuni, anunţând că patronii de echipe nu vor mai vorbi la emisiuni, iar meciurile vor fi transmise de canalul Ligii.

Dumitru Dragomir nu ştie ce să mai facă pentru a scăpa de pachetele rămase nevândute. Pentru asta vrea să forţeze mâna televiziunilor, ameninţând cu măsuri dure. Având acceptul preşedinţilor de club, Mitică a anunţat câteva măsuri disperate, care nu vor fi puse în practică niciodată. În cazul unui meci netelevizat, oficialii şi jucătorii celor două echipe nu vor avea voie să dea nicio declaraţie la televizor. Dacă vor face acest lucru, vor fi amendaţi cu 10 miliarde de lei vechi, adică circa 250.000 de euro. De ce e aberant?

Niciun oficial nu poate fi amendat pentru că îşi dă cu părerea despre un meci. Orice amendă poate fi contestată în Justiţie, iar Liga nu se va alege cu niciun ban. În plus, e imposibil de crezut că Gigi Becali, de exemplu, va putea fi oprit să-şi dea cu părerea despre un meci. Televiziunile nu vor avea dreptul să participe la conferinţele de presă ale unui meci care nu este transmis, iar rezumatele nu vor fi transmise de nicio televiziune.

De ce e aberant? Televiziunile pot acţiona în judecată LPF-ul pentru interdicţia de a participa la conferinţele de presă. Cum doar accesul ziariştilor de presă scrisă este permis, televiziunile pot acuza LPF-ul de discriminare. Liga îşi va deschide un canal de televiziune, care va avea 1 milion de abonaţi. Dragomir spune că, dacă cele 170 de meciuri rămase nevândute vor fi vândute cu un euro către acei abonaţi, Liga se va alege cu 170 de milioane de euro. De ce e aberant? Canalul Ligii nu va putea atinge un asemenea număr de abonaţi, iar sistemul pay-tv şi pay-per-view nu a fost niciodată rentabil în cazul meciurilor. Au încercat acest sistem Telesport în România şi Sky Sport în Anglia, însă cu rezultate dezastruoase.

Cu cât s-a luat pachetul 9?

Dumitru Dragomir a anunţat că pachetul 9 a fost încredinţat TVR, întrucât postul public are acoperire naţională. Ce nu a spus Mitică este suma pe care o va primi LPF pentru acest pachet. La ultima discuţie, Liga voia 3 milioane de euro pe sezon, în vreme ce TVR-ul nu oferea mai mult de 1 milion. Probabil că în jurul acestei sume s-a decis înţelegerea, însă Dragomir nu a vrut să anunţe suma pentru a nu strica piaţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite