A fost Schalke 00!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a contrazis cârcotelile celor care spuneau că, după înfrângerea de la Mediaş, scor 3-0 în favoarea Gazului, „roş-albaştrii“ vor pierde cu 0-4 în faţa nemţilor de la Schalke 04. Campania fulminantă din 2005-2006, când Steaua şi Rapid au mers cap la cap până în sferturile Cupei UEFA, a venit ca urmare a presiunii reciproce puse de cele două echipe prin rezultate.

Sub aceleaşi auspicii a început şi Steaua - Schal­ke, roş-albaştrii ­văzându-se nevoiţi să ţină şi ei steagul sus după ce Rapid şi Vaslui reuşiseră să scoată rezultate excelente. Steliştii au pus pe primul plan obiectivul de a nu se face de râs faţă de rivale, organizându-se defensiv perfect, dar ezitând să atace cu hotărâre. În prima parte a jocului a părut că în echipa aşezată în teren de Levy apar 11 de Bourceanu. Tănase a lăsat driblingurile la Sofia, Tatu şi-a sacrificat sprinturile către buturile lui Fahrmann pentru a alerga mai mult înapoi, iar Mihai Costea s-a pierdut undeva între picioarele lui şi cele ale
fundaşilor nemţi.

Huntelaar a lovit bara

La capitolul posesie şi ocazii au punctat doar nemţii. Marica a fost la un pas să recidiveze în faţa unor conaţionali, după golul marcat împotriva Unirii Urziceni, în 2009, şi a tras la o palmă de bara transversală în minutul 8. Nici fostul galactic Raul n-a fost mai precis, trimiţând din poziţie ideală cu capul în braţele lui Tătăruşanu. După pauză, crainicul Gabi Safta a încercat însufleţirea apetitului ofensiv al echipei prin mobilizarea fanilor, mult mai puţini şi mai liniştiţi decât la precedenta partidă disputată de roş-albaştri la Cluj. Dar îndemnul „luptă, Steaua!" a fost luat ad litteram de Tănase şi compania, care s-au pus cu suflet cu tot în calea lui Raul, Farfan şi Huntelaar, ultimul autor al unui şut spectaculos în bară (64). Asta şi pentru că în atac, mezinul Costea n-a scăpat de vechile metehne şi a preferat să cadă, în loc să continue fazele ofensive promiţătoare. S-a terminat 0-0 până la urmă, Steaua consemnând un rezultat important şi dătător de speranţe în privinţa primăverii europene, într-o partidă în care n-au avut însă nicio ocazie de gol.

Steaua 0
Tătăruşanu - Geraldo, Galamaz, Gardoş, Latovlevici - Prepeliţă (Rusescu 66), Bourceanu, Brandan - Tatu, M. Costea (Nikolici 80), Cr. Tănase (Fl. Costea 90+2). Antrenor: Rony Levy

Schalke 0
Fahrmann - Uchida, Howedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan (Baumjohann 79), Raul, Marica (Draxler 74) - Huntelaar. Antrenor: Ralf Rangnick
Stadion „Dr. Constantin
Rădulescu" Cluj-Napoca: 10.000
Arbitru: Michael Koukoulakis (Grecia)
Etapa următoare (29 septembrie): AEK Larnaca - Steaua, Schalke - Maccabi Haifa

Telex

Gardoş, folosit după o lună şi jumătate. Din cauza problemelor de pe banda dreaptă a terenului, Ronny Levy s-a hotărât să-l titularizeze pe Florin Gardoş, care n-a mai jucat pentru Steaua din prima etapă a Ligii I. Geraldo Alves a jucat în premieră ca fundaş dreapta pentru gruparea roş-albastră.

Clujenii i-au scandat numele lui Neşu. În a doua repriză, întreg stadionul i-a scandat numele lui Mihăiţă Neşu, jucătorul lui Utrecht, accidentat grav în urmă cu patru luni. Şi fanii Rapidului au avut un banner la Tel Aviv: „Fii tare, Neşule!".

Marica, titular pentru a doua oară. Chiar dacă era anunţat rezervă, Ciprian Marica a fost ales în primul „unsprezece" de către antrenorul Ralf Rangnick. Atacantul de 26 de ani a bifat al şaptelea meci pentru formaţia din Gelsenkirchen, fiind la doar al doilea ca titular.

Becali i-a prelungit contractul lui Tatu. Adus în vară în postura de jucător liber de contract, atacantul brazilian a primit o veste excelentă înaintea meciului. „Pentru el am făcut deja opţiune pe încă doi ani" , a spus Gigi Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite