A dat milităria jos din pod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al roş-albaştrilor, Victor Piţurcă, a instituit regula ca, începând din acest sezon, jucătorii să intre de fiecare dată în cantonament cu două zile înaintea meciurilor oficiale. Echipa va pleca astăzi cu avionul până la Cluj, urmând să parcurgă apoi distanţa până la Alba Iulia cu autocarul.

„S-a terminat cu escapadele nocturne şi alte lucruri de genul ăsta la Steaua! Piţurcă nu tolerează astfel de lucruri", anunţa în urmă cu câteva zile preşedintele de onoare al roş-albaştrilor, Viorel Păunescu.

Într-adevăr, pentru „petrecăreţii" de profesie din Ghencea se anunţă vremuri grele. Jucătorii Stelei au intrat în cantonament pentru meciul de mâine cu "U" Cluj, încă de ieri, cu 53 de ore înaintea fluierului de start, iar Victor Piţurcă vrea ca acest lucru să devină o regulă în acest sezon! Fostul selecţioner a ţinut să-i aibă sub observaţie, în permanenţă, pe jucători şi în timpul stagiilor de pregătire efectuate în această vară.

Din cele 24 de zile de cantonamente, în care au avut programate şi câte trei antrenamente pe zi, fotbaliştii n-au avut decât două zile la dispoziţie pentru relaxare. Totuşi, Nicoliţă & Co. n-au avut voie să meargă la cumpărături decât într-una dintre ele, întrucât Piţurcă le-a recomandat să folosească prima zi liberă pentru a se odihni! Disciplina de tip „cazarmă" este şi pe placul patronului Gigi Becali.

„Cu jucătorii nu merge cu vorba bună! Trebuie militărie!", obişnuia să spună latifundiarul, însă antrenori precum Hagi, Lăcătuş, Pedrazzini şi Bergodi nu l-au ascultat. Singurul care i-a mai băgat pe jucători în cantonament cu două zile înaintea meciurilor a fost Mihai Stoichiţă, dar numai în ultimele sale două luni de mandat.

"În ultimii ani le-am cerut tuturor antrenorilor să impună disciplină de fier, dar le intra pe o ureche şi le ieşea pe cealaltă. Lăsau jucătorii să facă ce vor ei, d-aia s-a ajuns unde s-a ajuns."
Gigi Becali
patron Steaua

Cum s-au „remarcat" steliştii în trecut

În mandatul lui Cristiano Bergodi, de cele mai multe ori, atunci când echipa se afla în cantonament, masa de pocher era cea care o succeda pe cea de prânz!

Cu Massimo Pedrazzini pe bancă, vedetele echipei îl luau la mişto pe italian. "Eu mă joc cu mingea!", i-a spus la un moment
dat Dayro Moreno, când i s-a cerut să facă nişte ture de teren.

În mandatul lui Mihai Stoichiţă, Cristi Tănase şi Juan Toja erau nelipsiţi din cluburile de noapte în fiecare săptămână. Columbianul a primit şi o amendă de 50.000 de euro pentru asta!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite