A dat baschetul pe fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Saşa Bjelanovici, marcatorul golului victoriei cu Dinamo, a început sportul sub panou. Atacantul croat venit din Serie A pe 900.000 de euro a profitat de suspendarea lui Traore şi a înscris cel mai important gol de la venirea sa la Cluj.

Are 1,88 m şi „e rege sub panou", după cum singur povesteşte. Nu e baschetbalist, ci fotbalist, însă recunoaşte că ar face ambele sporturi de performanţă dacă ar avea timp şi ar rezista la un asemenea efort. Şi cum acest lucru îi este imposibil, Saşa Bjelanovici a ales fotbalul, iar duminică i-a făcut fericiţi pe clujeni cu golul care a adus victoria în faţa celor de la Dinamo.

A jucat cu Ghiţă Mureşan

Adus la Cluj în vară de la Vicenza contra sumei de 900.000 de euro, atacantul croat al CFR-ului începe să‑şi facă treaba. A fost accidentat două luni, şi-a revenit, iar acum este pus pe fapte mari. A marcat decisiv pentru campioană în derby-ul cu Dinamo şi spune că nu se va opri aici. „Joc pentru echipă, nu ţin neapărat să înscriu eu, dar dacă se întâmplă să reuşesc, este şi mai bine. În sezonul ăsta vreau să adunăm cât mai multe victorii pentru a lua titlul", a spus Bjelanovici. Vârful clujenilor este înnebunit după sport şi, în timpul liber, se relaxează... transpirând sub panou.

„Baschetul este pasiunea mea. M-am dus de mic la baschet în ideea de a creşte în înălţime, ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că am «explodat»: în câteva luni am crescut 20 de centrimetri", a povestit jucătorul. De când a venit în România, Saşa a avut parte de o surpriză: a făcut o partidă de baschet cu Ghiţă Mureşan. "A fost ceva senzaţional. Să joci contra unui sportiv care a evoluat în NBA nu e puţin lucru", a mărturisit atacantul celor de la CFR Cluj.

Vorbeşte cinci limbi străine

Saşa nu a avut probleme în a se acomoda la echipele la care a evoluat. „Faptul că ştiam limba engleză m-a ajutat enorm", a recunoscut Bjelanovici. Fotbalistul a învăţat în mai puţin de un an limba italiană, iar acum spune că se descurcă mai bine decât cu engleza. Mai ştie şi spaniolă - „atât cât să port o conversaţie"- , franceza - „să nu mă pierd prin Paris", şi s-a apucat de curând să înveţe şi limba română.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite