A căzut şi Steaua lui Edi Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galaţi, roş-albaştrii au cedat lamentabil în faţa Oţelului, antrenorul de conjunctură al Stelei clacând la doar al doilea meci ca principal pe banca formaţiei din Ghencea. De la echipa construită de Piţi până la cea a lui Edi e o diferenţă la fel de mare ca între vârsta fostului selecţioner şi cea a fiului unui alt fost tehnician al naţionalei, Anghel Iordănescu.

Varianta românească a „Tiki-taka", elaborată de Piţurcă a dispărut, iar în locul ei a apărut o brambureală desprinsă parcă din agitaţia Bamboo-ului atât de îndrăgit de Iordănescu jr. Iar, la Galaţi, jucătorii au părut şi ei adunaţi de prin discoteci.

Bicfalvi, Apostol, Abrudan şi căpitanul Tănase au evoluat în prima repriză ca şi cum ar fi fost mahmuri după câteva nopţi bune de beţie. Apatia roş-albaştrilor nu putea scăpa netaxată de către un Dorinel Munteanu dornic să-l învingă pe Gigi Becali pentru prima oară de când a plecat cu scandal din Ghencea.

Oţelul putea să mai marcheze

Edi Iordănescu, depăşit de evenimente 

image

Astfel, după doar 19 minute, trupa încropită de „Munti" de la reduceri a dat lovitura. Viglianti a centrat perfect din lovitură liberă, fundaşii Stelei s-au invitat reciproc să intervină, Tătăruşanu a ezitat să iasă, iar „omul cu casca", Cristian Sârghi, a pus capul pentru 1-0. Reacţia Stelei? Inexistentă! Când ai doar câţiva ani în plus faţă de elevii tăi rişti să nu fi luat în serios, Edi nereuşind să-şi impulsioneze fotbaliştii de pe bancă.

Câteva minute mai târziu, Bănel a greşit o minge simplă, Viglianti a fost pus în poziţie favorabilă de către Paraschiv, veteranul reinventat, însă Tătăruşanu a reuşit să intervină salvator.

Repriza secundă n-a venit decât ca o confirmare a faptului că Steaua a devenit o echipă comună, care acasă trage de posesie, iar în deplasare stă la cutie, în speranţa unui contraatac izbăvitor. Iniţiativa au avut-o tot moldovenii, doar impreciziile lui Paraschiv, Viglianti sau Sălăgean făcând ca scorul să nu ia proporţii.

În disperare de cauză, tehnicianul roş-albaştrilor l-a introdus şi pe Pantelis Kapetanos, menajat iniţial din cauza unor probleme musculare, însă steliştii n-au putut evita dezastrul în faţa unei echipe care a arătat că merită să fie liderul la zi în Liga I.

"Problema este la jucători, nu la antrenori. Nici Mourinho, dacă vine, nu face nimic la Steaua.  "
Helmuth Duckadam
preşedinte Steaua

"Trebuie găsită urgent o soluţie stabilă pentru că în asemenea presiune nu se poate lucra. "
Eduard Iordănescu
antrenor Steaua

"Acum nu ne gândim la meciurile care urmează, ci doar ne bucurăm de această victorie. Totuşi, le-am spus băieţilor: fără petreceri. "
Dorinel Munteanu
antrenor Oţelul

Oţelul Galaţi 1

Grahovaci - Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu - Neagu, Giurgiu - Antal (Petean 84), Viglianti, Ochiroşii (S. Ilie 55) - Paraschiv (Borbely 65) Antrenor: Dorinel Munteanu

Steaua 0

Tătăruşanu - Nicoliţă, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - Bicfalvi (Ricardo 40), Apostol - Brandan (Surdu 54), Stancu, Tănase - Bilaşco (Kapetanos 72) Antrenor: Eduard Iordănescu

Gol: Sârghi (19)

Stadion „Oţelul": 5.000

Arbitru: Istvan Kovacs  

„Mai bine îi dădeam garanţiile lui Piţurcă. Aduc un nou antrenor"

Gigi Becali (stânga) a urmărit meciul alături de Anghel Iordănescu şi de Valeriu Argăseală   Foto: Răzvan Păsărică



Înfrângerea cu Oţelul l-a scos din minţi pe Gigi Becali. „Nu mă pricep, nu ştiu să aleg un antrenor, un conducător, ştiu doar să dau bani. Edi nu poate conduce echipa. Toţi jucătorii sunt debusolaţi, fără motivaţie. Iordănescu mai stă cu Napoli şi Sportul. După ce se va întrerupe campionatul pentru meciul cu Franţa, aduc un antrenor bun", a spus patronul din Ghencea.

Latifundiarul şi-a exprimat din nou regretul faţă de plecarea lui Piţurcă de la cârma echipei. „Mai bine îi dădeam garanţiile lui Piţi. Ăla e antrenor bun! Păi, cu el la echipă, aveam 10 puncte avans până acum, eram deja campioni. Dar, dacă mi-a cerut 20, 30, 50 de milioane de euro garanţie, ce să fac? Oricum, trebuie să trimit şi doi, trei jucători la echipa a doua, că locul lor e în liga secundă", a tunat Becali, făcând referire, cel mai probabil, la Abrudan, Ricardo şi Bicfalvi.

Edi: „Nu pot sta sub aşa presiune!"

Eduard Iordănescu n-a fost prea afectat de vestea că nu va rămâne „principal" în Ghencea decât pentru încă două partide. „Nu e nicio problemă dacă Gigi renunţă la mine.  Din păcate, există un blocaj psihic la băieţi. Conducerea trebuie să găsească o soluţie stabilă pentru banca tehnică, pentru că eu nu pot sta tot timpul sub presiune", a spus tehnicianul Stelei.

Se întoarce Lăcătuş?

Un posibil succesor pentru postul de antrenor al roş-albaştrilor este Marius Lăcătuş. „Am mai fost contactat şi după plecarea lui Piţurcă. Dacă mă sună Gigi, discutăm, dar e foarte greu să mai ajung la Steaua", a punctat  „Fiara".

Sârghi a avut şapte comoţii

Cristi Sârghi (23 de ani) a fost „călăul" Stelei. Fotbalistul a marcat golul victoriei echipei sale. El a jucat şi în partida de ieri cu o cască de protecţie pe cap, după ce în urmă cu câteva luni a suferit un traumatism cranio-cerebral de gradul II şi a fost nevoit să stea în spital. „Nici nu-mi amintesc ce am făcut în acea perioadă", a mărturisit puştiul Oţelului.

De-a lungul carierei, Sârghi a avut nu mai puţin de şapte accidente grave la cap! „După primele trei sau patru comoţii cerebrale, mama mi-a interzis să mă mai duc la fotbal, aşa că am făcut o pauză şi m-am apucat de modelling. Am reluat apoi fotbalul şi am numărat şi comoţiile... şapte în total", a povestit jucătorul „oţelarilor".

"Dorinel ne-a spus că meciul cu Steaua e ca oricare altul. De aceea n-aveam de demonstrat nimic. "
Cristian Sârghi
fundaş Oţelul

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite