AISS: "George Becali este un fariseu violent"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS) a anunţat că îşi rezervă dreptul de a sesiza organele abilitate în privinţa declaraţiilor "iresponsabile" de joi ale finanţatorului Gigi Becali, precizând că instigarea la violenţă este o infracţiune ce poate atrage condamnarea la închisoare.

"Instigarea publică la violenţă este apanajul oamenilor rămaşi fără argumente, cuprinşi de disperare în faţa realităţii crude. De asemenea, conform art.324 Cod Penal, instigarea la violenţă este o infracţiune pedepsibilă cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. Pe această cale, anunţăm public că ne rezervăm dreptul de a sesiza organele abilitate în privinţa declaraţiilor iresponsabile ale creditorului Stelei, domnul George Becali", se arată într-un comunicat al AISS.

În comunicat se menţionează că gestul lui Gigi Becali a fost "incalificabil". "Ca oameni şi ca suporteri stelişti considerăm gestul domnului George Becali drept incalificabil, mai ales la câteva zile după ce se laudă cu religiozitatea sa. De fapt, George Becali este un fariseu pentru care violenţa şi ameninţările sunt la ordinea zilei. Este suficient să ne reamintim când cerea forţelor de ordine să bată contestatarii «ca-n beciurile Miliţiei» sau ameninţările repetate cu bodyguarzi la adresa suporterilor. În ceea ce priveşte cedarea palmaresului, după ce ne va convinge că nu este doar o nouă «aroganţă televizată», după ce vom purta discuţii cu toată suflarea stelistă, oricum ar fi grupată sau organizată, suporterii stelişti vor avea o poziţie oficială. Dacă respectă ideea de istorie şi palmares a Stelei, domnul George Becali să facă această propunere într-un cadru specific, discret, nu prin circ mediatic, aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul timpului", adaugă AISS.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că este hotărât să "mute" formaţia "roş-albastră" pe noul stadion naţional din sezonul viitor, dar admite că şi-ar putea schimba decizia dacă fanii de la Peluza Sud îşi vor cere iertare sau dacă vor fi "liniştiţi" de cei din Peluza Nord. "Dacă ăia de la Sud vin cu pancarte «Iartă-ne nea Gigi, rămâi în Ghencea», numai aşa rămân. Vă jur că numai aşa rămân. Altfel, «salute tată». Poate văd pancarte, dar nu cred, nu mai am încredere în ei. Trebuie să facă ei curăţenie, cei de la Nord sunt vreo 3.000-4.000. Nu că fac instigare. Dacă ei mizează pe bătăi, să se bată ei 300 cu ăştia 3.000. Să vedem care sunt mai puternici, ăştia ai mei de la Nord sau ăia 300 de la Sud. Să-i bată pe ăia şi să-i liniştească. Sau să nu-i mai lase ei", a spus Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite