AISS susţine protestele din Bucureşti, dar se delimitează de violenţele ultraşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti se dezice de fanii roş-albaştrilor din "Peluza Sud" care ar fi fost implicaţi în actele de vandalism din centrul Capitalei.

"AISS este o organizaţie apolitică, al cărei unic scop este promovarea şi menţinerea valorilor clubului sportiv Steaua Bucureşti. Apartenenţa unui cetăţean sau a unui grup de cetăţeni la o asociaţie sau orice altă formă de organizare reprezintă un drept consfinţit de Constituţia României. De asemenea, libertatea de exprimare şi întrunirile (mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri) se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic. Având în vedere aceste aspecte, considerăm cel puţin inoportune categorisirile făcute de către anumite părţi ale presei sau ale creditorului FC Steaua Bucureşti, care împart, în relatările ce se vor a fi imparţiale, manifestanţii în "suporteri, apartenenţi ai galeriilor de fotbal" şi restul protestatarilor. Suporterii echipelor de fotbal sunt cetăţeni ai României şi au drepturi egale cu orice alt cetăţean. Nimeni - conducerea Asociaţiei sau lideri ai grupurilor de suporteri - nu poate nici îngrădi aceste drepturi şi nici "recomanda", aşa cum am fost sfătuiţi, membrilor şi simpatizanţilor să rămână în casă pe durata protestelor. Indiferent de convingeri politice, ideatice şi economice, realităţile unor condiţii de trai mizere, ale tineretului deznădăjduit de un viitor sumbru sau ale unui întreg sistem politic viciat şi nepăsător, vor împinge oricând o clasă socială activă şi tânără, precum majoritatea suporterilor stelişti, la proteste stradale", se arată în comunicatul emis de Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti.

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

Reacţia AISS vine după ce Gigi Becali i-a atacat în mod direct: "Eu ştiu cine a fost la Universitate. Cei de la Peluza Sud au făcut ravagii pe acolo. Jandarmeria să mă contacteze şi îi dau nume!".

Unul dintre conducătorii de la "Peluza Nord" a galeriei Stelei, Gheorghe Mustaţă, a negat implicarea ultraşilor roş-albaştri în protestele care au avut loc aseară la Piaţa Universităţii.
Citeşte AICI mai multe detalii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite