ACU Arad, din nou în eşalonul secund

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia ACU Arad a revenit în eşalonul secund al fotbalului românesc, după numai un sezon petrecut în Liga a III-a.

Chiar dacă a ocupat poziţia secundă în Seria a V-a, gruparea din Aradul Nou a reuşit să acceadă în Liga a II-a, deoarece Pandurii II Tg. Jiu nu avut drept de promovare, după ce prima echipă a clubului a retrogradat din Liga I.

ACU Arad a luat fiinţă în anul 1995, activând sub mai multe denumiri în Divizia D. În 2000 echipa a promovat pentru prima dată în eşalonul al treilea. După trei sezoane petrecute în Divizia C, a promovat în eşalonul al doilea. Cu antrenorul Marcel Coraş pe banca tehnică, ACU Arad a ocupat la finele sezonului 2003-2004 locul 13 în seria a treia a Diviziei B. Alte performanţe notabile sunt participările în şaisprezecimile Cupei României, în sezoanele 2003-2004 şi 2007-2008. Clubul, ale cărui culori sunt alb şi albastru, îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Motorul" din Arad.

Sponsorul principal al arădenilor este Universitatea de Vest „Vasile Goldiş" din Arad, condusă de inimosul rector Aurel Ardelean, un recunoscut microbist. În sezonul recent încheiat, chiar şi echipa fanion a oraşului, UTA, a supravieţuit în Liga a II-a datorită unei sponsorizări de 500.000 de euro venite din partea lui Ardelean.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite