8.000 de euro de om, prima antitrădare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a fi sigur că jucătorii îşi vor apăra corect şansele în meciul cu echipa „duşmanului“ Gigi Becali, Adrian Porumboiu a recurs la o metodă originală. Derby-ul rundei a 5-a nu este doar o „ciocnire“ între două pretendente la titlu, ci şi un război al patronilor celor două formaţii care se află în relaţii glaciale.

FC Vaslui - Steaua este mai mult decât un simplu meci de Liga I! Este o confruntare între doi dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din România, Adrian Porumboiu şi Gigi Becali. Vorbim de doi patroni orgolioşi aflaţi în război total!

Astfel, e lesne de înţeles de ce nici unul dintre ei nu concepe să piardă diseară. Numai că, dacă latifundiarul din Pipera e doar îngrijorat de forţa adversarului, finanţatorul moldovenilor are şi o preocupare în plus: să nu fie trădat de fotbaliştii săi!

Practic, Porumboiu se teme să nu păţească ce a păţit în două rânduri. Despre ce este vorba? În iunie 2006, Steaua câştiga cu 4-0 la Vaslui, victorie care i-a adus un nou titlu de campioană.

Imediat după meci, patronul moldovenilor şi-a atacat violent echipa, iar ulterior a renunţat la aproape întreg lotul de jucători! Nici aşa, finanţatorul galben-verzilor nu a scăpat de suspiciuni. În martie 2008, Steaua a învins cu 1-0 la Vaslui, iar Porumboiu l-a dat afară pe Doriel Munteanu, antrenorul de atunci al echipei.

"Munti" a fost acuzat că ar fi "trântit" partida!

De frica blaturilor şi a aranjamentelor cu jucătorii, Porumboiu a schimbat în fiecare an echipa şi a ajuns să aibă în lot mai mulţi străini decât români, deoarece nu are încredere în fotaliştii autohtoni. Acum, omul de afaceri a venit cu o nouă "găselniţă".

Deşi la Vaslui nu mai există prime de meci, ci doar cele pentru atingerea obiectivelor, patronul moldovenilor a făcut o excepţie în cazul întâlnirilor cu Steaua.

Înainte de startul acestui sezon în contractele fotbaliştilor a fost introdusă o clauză specială: în caz de victorie în faţa roş-albaştrilor fiecare titular va încasa 8.000 de euro. Este practic o clauză anti-trădare, menită să‑l asigure pe Porumboiu că jucătorii săi vor da totul pe teren.

Acuzele lui Porumboiu după meciurile cu Steaua

FC Vaslui - Steaua 0-4 (7 iunie 2006): „A fost prostituţie pe faţă. Mi-e ruşine că am rămas în Liga I. Jucătorii mei au fost în genunchi şi au jucat pe burtă în faţa Stelei. Voi face schimbări radicale".

FC Vaslui - Steaua 0-1 (30 martie 2008): „Sunt convins că Dorinel Munteanu a dat meciul Stelei şi e liber să plece. Este un trădător şi un om cu 1.000 de feţe".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite