50.000 de euro dacă bat Craiova şi în campionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarul roş-albilor Cristi Borcea le-a promis jucătorilor şi staffului tehnic un bonus consistent dacă reuşesc să învingă Universitatea şi duminică. Pentru elevii lui Andone, meciul cu oltenii lui Piţurcă este decisiv. O remiză i-ar scoate definitiv pe roş-albi din lupta pentru titlu, mai ales că Oţelul are un meci relativ uşor azi cu Brăneşti.

Imediat cum s-a terminat partida din sferturile Cupei României Timişoreana, care a consfinţit calificarea dinamoviştilor în semifinalele competiţiei (4-2 cu Universitatea Craiova, după loviturile de departajare), Cristi Borcea s-a îndreptat vijelios către vestiare. Acţionarul i-a anunţat pe jucători că dacă duminică seară vor dubla succesul contra oltenilor, atunci îi va recompensa cu 50.000 de euro.

Măsura şefului roş-albilor are mai multe conotaţii. În primul rând, Borcea este mulţumit că Dinamo are şanse considerabile de a-şi asigura prezenţa şi la anul în cupele europene. „Mai avem trei meciuri de jucat şi ne vom asigura prezenţa în Liga Europa. Plus că avem o poftă nebună de a câştiga Cupa, un trofeu familiar lui Dinamo în ultimii ani", a spus Borcea. Apoi, omul numărul 1 din curtea „câinilor" vizează un dublu succes contra Craiovei, care are acum o altă prestanţă după revenirea ca antrenor al lui Victor Piţurcă. Şi, nu în ultimul rând, doar adjudecarea celor trei puncte ar mai menţine pe Dinamo, cu şanse reale, în cursa de urmărirea liderului din Galaţi şi i-ar motiva şi pe fani să vină în număr cât mai mare la meciurile de acasă ale favoriţilor. Promisiunea lui Borcea se va concretiza doar dacă Dinamo va cîştiga. Altfel, elevii lui Ioan Andone nu vor vedea niciun ban.

Prime doar la derby-uri

Spre deosebire de anii trecuţi, şefii grupării din Şoseaua „Ştefan cel Mare" nu mai acordă bani după fiecare meci, ci doar la cele importante. Până acum, în acest sezon, jucătorii au avut bonusuri doar la partidele cu Rapid, Oţelul, Steaua şi cu CFR. Sumele promise erau de ordinul miilor de euro pentru un titular, dar sumele n-au intrat deocamadată în conturi chiar dacă dintre cele patru meciuri importante, „câinii" au câştigat două, cu Rapid şi cu Steaua. Criteriul n-a funcţionat şi la meciurile din competiţia „KO". Borcea a discutat de la început cu fotbaliştii şi i-a anunţat că vor fi premiaţi doar dacă vor câştiga trofeul, suma fiind de 10.000 de euro pentru fiecare om din lotul lui Andone.

Cer clemenţă pentru Liviu Ganea

Ganea n-a înţeles de ce a fost eliminat Foto: Răzvan Păsărică

Ganea n-a înţeles de ce a fost eliminat Foto: Răzvan Păsărică

Cartonaşul roşu văzut de Ganea i-a pus pe jar pe oficialii dinamovişti. „A fost un fault de joc, am pus mâna pe pieptul pe Bărboianu, dar nu l-am împins. Iniţial, arbitrul mi-a dat cartonaş galben, dar arbitrul de rezervă a spus să-mi dea roşu pe răspunderea lui", a spus Liviu Ganea. Constantin Dănilescu, directorul sportiv al „câinilor", l-a susţinut: „Avem capturi video şi o fotografie din presă în care se vede că Liviu i-a pus mâna pe umăr advesarului, nu l-a lovit cu cotul. Se impunea cel mult cartonaş galben. Asistentul era cu spatele la fază, asta i-am şi reproşat". Miza este perioada cât va fi suspendat Ganea. Dacă i se ia în considerare, azi la Comisia de Disciplină, că a fost eliminat pentru lovire va fi suspendat minimum două etape. Dacă se va dovedi că a fost o eroare de arbitraj, va putea scăpa cu un singur joc.  Cătălin Anton

Ratangiii Craiovei, campioni la antrenamente!

Oltenii, dezamăgiţi după eliminarea din Cupă  Foto: Marian Vilău

Oltenii, dezamăgiţi după eliminarea din Cupă  Foto: Marian Vilău

Oltenii au exersat degeaba loviturile de la 11 metri în zilele dinaintea meciului cu Dinamo. Atunci când au fost puşi în faţa faptului în sine au clacat, chiar dacă la antrenamente dovediseră că stăpânesc bine acest procedeu. „Au bătut şi cu o zi înainte de meci şi au părut foarte siguri pe ei. Nu ştiu ce s-a întâmplat la joc", a precizat un oficial al echipei, care a dezvăluit că Victor Piţurcă avea deja o listă cu jucătorii care să execute penalty-urile. Iar Găman, Bărboianu şi Mihai Costea, cei care au ratat miercuri seară, erau „titulari".

Pe listă se mai aflau nume ca Gargorov, Prepeliţă, Wobay (jucători înlocuiţi de Piţurcă pe parcursul meciului) şi Dorel Stoica, acesta din urmă având misiunea să bată ultimul penalty, care putea fi decisiv. Nu a mai fost cazul. „Sunt amărât. Pur şi simplu jucătorii au ratat, nu şi-au pregătit execuţiile bine şi asta a fost", a explicat Piţurcă după meci.

La antrenamente, fundaşii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au fost cei mai buni executanţi de penalty-uri, din acest motiv ei fiind trecuţi primii pe lista lui Piţi. Ordinea era însă inversă, cu Bărboianu ca prim executant, dar tehnicianul a schimbat-o în ultimul moment, mizând pe încrederea tânărului căpitan de echipă. „Găman şi Bărboianu sunt jucători buni, cu experienţă, dar în momentul penalty-urilor nu au fost la fel de lucizi cum s-a întâmplat în cazul dinamoviştilor", a spus preşedintele Silvian Cristescu.

„Bărboianu nici măcar n-a dat rău, dar n-a intrat în poartă. Am pierdut nemeritat. Ne-a copleşit miza jocului în partea a doua. Am avut şi ghinion...", a menţionat patronul Adrian Mititelu.  Marian Apipie

Dolha se antrenează special pentru penalty-uri

Dolha a apărat două  lovituri de departajare

Dolha a apărat două lovituri de departajare

Ema Dolha a apărat două penalty-uri în meciul cu oltenii, iar colegii au dezvăluit că portarul de 31 de ani se pregăteşte intens pentru loviturile de la 11 metri. „N-am avut nicio emoţie la penalty-uri. Îl cunosc foarte bine pe Dolha şi e unul dintre cei mai buni portari. Când eram colegi mai puneam pariuri şi marcam în maximum două şuturi din cinci de la 11 metri“, a spus fostul atacant al „câinilor”, Claudiu Niculescu. ;

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite