293 de huligani, interzişi degeaba pe stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria i-a penalizat pe derbedeii care au oprit Rapid - Steaua, însă firmele de pază admit că aplicarea legii va fi aproape imposibilă şi că scandalagiii vor continua să intre nestingheriţi pe stadioane. Derby-ul din Cupă a fost un nou prilej pentru huligani să-şi dea în petic! Torţele şi petardele aruncate în teren au dus la oprirea temporară a meciului şi la evacuarea galeriei steliste.

După ce au fost scoşi de pe stadionul din Giuleşti, golanii care au provocat incidentele au fost duşi la şapte secţii de Poliţie şi în două parcări pentru a fi identificaţi. După verificarea înregistrărilor video, oamenii de ordine au trecut la împărţitul amenzilor. 290 de suporteri stelişti şi trei fani ai Rapidului au fost penalizaţi şi interzişi de la orice manifestare sportivă pentru un an. Măsura aparent îmbucurătoare reprezintă, în realitate, doar un foc de paie! Asta deoarece Jandarmeria „s-a spălat pe mâini" şi a pasat responsabilitatea agenţiilor de securitate, care, conform legii, sunt cele în măsură să pună în aplicare deciziile luate.

Citiţi şi: Nouă huligani s-au ales cu dosare penale şi cu amenzi după victoria cu Steaua

„Legea trebuie îmbunătăţită"

„Teoretic, aşa ar trebui. Practic, ne e imposibil să verifi­căm atâtea persoane. Listele sunt vechi, pozele nu mai sunt bune, iar în România există foarte, foarte mulţi suporteri interzişi. Sunt greu de recunoscut. De aceea, conlucrăm cu Jandarmeria, pentru că ei au monitori de securitate desemnaţi pentru fiecare echipă şi îi identifică mai uşor pe cei care n-au voie să intre pe stadion. Legea are nevoie de îmbunătăţiri. Ar trebui să se procedeze ca în Anglia, unde huliganii sunt duşi la secţiile de Poliţie pe durata partidelor de fotbal. Nu putem garanta că cei interzişi nu vor mai intra pe stadion", a explicat Dan Ionescu, preşedintele executiv al firmei Shelter Security, responsabilă cu paza de la derby. Drept dovadă a incompetenţei acestor agenţii stă faptul că, la meciul din Giuleşti, trei dintre huliganii prezenţi se aflau deja în baza de date a celor care nu mai au voie la evenimente sportive, iar acum riscă închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă.


Steaua - două etape, Rapid - una de suspendare

Nici cele două cluburi implicate nu au scăpat nepedepsite după incidentele de joi. Comisia de Disciplină a decis ca Rapid să joace următorul meci de pe teren propriu, cu „U" Cluj, fără spectatori, iar Steaua să organizeze două partide fără fani, cu Gaz Metan şi cu CFR Cluj. În plus, cele două formaţii au fost şi amendate cu câte 40.000, respectiv 60.000 de lei. „Nu înţeleg cu ce suntem noi vinovaţi. Vom face apel, n-am organizat noi nimic, era datoria celor de la Rapid să asigure ordinea", a contraatacat preşedintele din Ghencea, Helmuth
Duckadam.

"Sunt şi fanii Stelei o parte din familia mea, oaia neagră, dar trebuie s-o albim, ce să facem?! "
Gigi Becali patron Steaua

"Luni vom rezilia contractul cu firma de pază, apoi ne vom îndrepta pe cale civilă împotriva celor care trebuie să răspundă. E inadmisibil să plătim atâtea amenzi."
Dinu Gheorghe preşedinte Rapid

Cifrele Operaţiunii „Giuleşti"

- 293 de huligani au fost sancţionaţi pentru aruncarea de materiale pirotehnice şi interzişi de stadioane pentru un an.
- 9 persoane au săvârşit fapte pentru care le-au fost întocmite dosare penale.
- O persoană a fost sancţionată pentru consum de substanţe interzise.
- 22 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate suporterilor rapidişti.
- 143.650 de lei reprezintă cuantumul total al amenzilor încasate de huligani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite