„16 echipe şi play-off“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Sandu e de acord cu propunerea lui Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany pentru reformarea campionatului intern, după model belgian. Dragomir vrea să ţină Timişoara şi Bistriţa în prima ligă. Gigi Becali este şi el un susţinător al sistemului cu 16 echipe, întrucât îşi doreşte mai mulţi bani din drepturile de televizare şi mai puţine meciuri oficiale.

În ciuda lobby-ului făcut de Dumitru Dragomir pentru ca FC Timişoara şi Gloria Bistriţa să rămână în Liga I, cei mai mulţi conducători din primul eşalon îşi doresc cu totul altceva. Ultimul care şi-a exprimat o opinie în acest sens a fost preşedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan. „Trebuie să se treacă la un sistem cu mai puţine echipe, cu play-off şi play-out, chiar din campionatul viitor. Ar fi ideal, s‑ar juca mai multe meciuri importante şi interesante. Este o idee pentru care merită să lupţi şi chiar asta vom face eu cu Arpi Paszkany.

În Liga I sunt 16 echipe, după retrogradarea Bistriţei şi Timişoarei. De ce să nu aplicăm acest sistem? Ar fi ruşinos să rămână Sportul, care nici măcar n-a fost în stare să îndeplinească baremul. Campionatul s-a diluat foarte mult după promovarea tuturor acestor formaţii de la ţară, cu bugete de maximum un milion de euro, pentru care am tot respectul, dar care nu au ce căuta în Liga I", a spus Mureşan la Sport.ro.

 Tot 16 echipe vrea şi Gigi Becali. „Noi, patronii, tragem acum sforile ca să rămână 16 echipe. Ne doare‑n cot că a retrogradat Timişoara. Se scurtează campionatul cu patru etape, iar banii se vor împărţi la 16 echipe, nu la 18", a spus latifundiarul, care-şi doreşte şi câţiva dintre fotbaliştii Timişoarei la preţ de chilipir. Un adept al reducerii numărului de echipe din primul eşalon este şi Mircea Sandu, care a vorbit foarte mult pe această temă în ultimele luni. „Ideal ar fi să avem 14 echipe şi sistem play-off. Ar fi o competiţie mult îmbogăţită, cu patru meciuri între echipe precum Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR", a spus „Naşul".

"Campionatul s-a diluat foarte mult după promovarea tuturor acestor formaţii de la ţară.''
Iuliu Mureşan preşedinte CFR Cluj

Ce presupune sistemul play-off

- Primele cinci sau şase echipe din sezonul regulat ar intra în sistemul play-off pentru stabilirea campioanei şi locurilor de Europa, urmând să joace între ele de două ori. În Belgia, în play-off se intră cu jumătatea numărului de puncte obţinute în sezonul regulat.
- Ultimele patru sau şase din clasamentul Ligii I ar urma să joace în play-out, în urma căruia s-ar stabili retrogradatele.
- Meciurile din play-off ar fi foarte atractive pentru televiziuni, care ar oferi bani mulţi pentru aceste jocuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite