"Extracomunitarii fără permis de muncă riscă să fie duşi la aeroport!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat că grupările din Liga I nu sunt obligate să prezinte la Liga Profesionistă de Fotbal permisele de muncă ale jucătorilor extracomunitari, conform unui articol introdus în 2009 în regulamentul FRF.

"Pentru jucătorii extracomunitari noi cerem copii după paşaport sau paşapoarte, dacă au dublă cetăţenie. Cluburile nu sunt obligate să prezinte la noi permisele de muncă, asta intră sub incidenţa legii imigrării. Sunt regulamentele federaţiei, s-a introdus acest articol în vara anului trecut, nu este o decizie a LPF", a spus Valentin Alexandru.

Jucătorii extracomunitari care evoluează în România doar cu vize de turist, fără permis de muncă legal, se pot trezi oricând cu un control de la Oficialul Român pentru Imigrări, susţine oficialul LPF. "Dacă jucătorii nu au permis de muncă atunci riscă să se trezească la uşă cu un control şi să-i conducă direct la aeroport. Ei răspund pentru asta în faţa legii, nu în faţa noastră", a adăugat Alexandru, conform prosport.

Conform presei, în luna mai a anului 2009 Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a amendat FC Rapid la sesizarea Oficiului Român pentru Imigrări. Gruparea giuleşteană a fost sancţionată deoarece jucătorii Vladimir Bozovic, Cesinha, Radomir Djalovic şi Djordje Ivelja şi-au desfăşurat activitatea fără a avea permise de muncă.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite