Va fi o finală ruso-americană la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, principala favorită a competiţiei, şi sportiva americană Serena Williams s-au calificat, ieri, în finală la Australian Open, primul turneu de Grand

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, principala favorită a competiţiei, şi sportiva americană Serena Williams s-au calificat, ieri, în finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Şarapova a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-4, 6-2, de belgianca Kim Clijsters, cap de serie numărul 4, în timp ce Williams a trecut, cu scorul de 7-6 (7/5), 6-4, de cehoaica Nicole Vaidisova, a zecea favorită a competiţiei. Şarapova, în vârstă de 19 ani, care şi-a asigurat deja prima poziţie în clasamentul WTA, se află la prima finală la Melbourne şi totodată este prima rusoiacă prezentă în ultimul act la Australian Open. În 2005 şi 2006, Şarapova a fost eliminată în semifinale.

În schimb, adversara ei, Serena Williams, a câştigat turneul de la Melbourne în anii 2003 şi 2005. Până acum, cele două jucătoare s-au mai întâlnit de patru ori, fiecare adjudecându-şi câte două partide. Finala dintre Maria Şarapova şi Serena Williams se va disputa sâmbătă. La masculin, Roger Federer şi-a asigurat prezenţa în ultimul act, după ce a reuşit să-l învingă, în numai trei seturi, pe americanul Andy Roddick, scor 6-4, 6-0, 6-2. Elveţianul va disputa, duminică, a şaptea finală consecutivă de Grand Slam, reuşind să egaleze performanţa australianului Jack Crawford stabilită în anul 1934. În finală, Federer va juca contra câştigătorului din partida Tommy Haas şi Fernando Gongalez şi, dacă îşi va păstra trofeul, elveţianul va câştiga al zecelea titlu de Grand Slam, aflându-se la numai patru victorii de recordul americanului Pete Sampras.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite