E fanul lui Gigi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, poate opri Steaua din lupta pentru titlu. Mulţi oameni vorbesc însă de un meci strategic Poartă mereu ochelari de soare indiferent de

Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, poate opri Steaua din lupta pentru titlu. Mulţi oameni vorbesc însă de un meci strategic

Poartă mereu ochelari de soare indiferent de anotimp, se mândreşte cu atitudinea anti-Bucureşti, e guraliv şi spune că iubeşte Craiova mai mult decât oricine. De când a intrat în fotbal, olteanul de 40 de ani a avut un model în finanţatorul stelist Gigi Becali, pe care l-a imitat de nenumărate ori. De şase ani, de când a ocupat diverse funcţii la club, a învins Steaua o singură dată: în 2002.

Universitatea Craiova este obişnuită cu statutul de arbitru pe care îl are pentru a treia oară în ultimul deceniu. În urmă cu exact zece ani, "Ştiinţa" făcea 2-2 în ultima etapă cu Rapidul lui Mircea Lucescu şi trimitea titlul în Ghencea. În 2003, tot în ultima etapă, oltenii au învins Naţionalul lui Olăroiu şi au făcut-o pe Dinamo campioană.

În vârstă de 40 de ani, Mititelu a ajuns, dintr-un copil sărac din satul Booveni, unul dintre cei mai bogaţi oameni din regiune, cu o avere evaluată de apropiaţi la circa 50 milioane de euro. A fost chelner şi brutar, iar ucenicia în conducerea "Ştiinţei" şi-a efectuat-o alături de fostul patron al echipei, controversatul om de afaceri Dinel Staicu. Din şef al galeriei oltene, Mititelu a ajuns proprietarul echipei pe care acum 30 de ani o încuraja din tribune.

Suspiciuni înainte de meci

Ca o curiozitate: s-a contrat cu foarte mulţi oameni de fotbal, uneori violent, însă niciodată cu patronul Stelei. Aceste informaţii alimentează varianta unui non-combat azi. Mai ales că în Craiova circulă informaţia conform căreia, în urmă cu câţiva ani, trioul Gigi Becali-Victor Piţurcă-Adrian Mititelu ar fi derulat nişte afaceri despre care însă nu se ştiu însă foarte multe.

Cert e că Piţurcă a fost la un pas să preia Universitatea după ce a plecat din Ghencea, în virtutea bunelor relaţii cu Mititelu. Partida de azi a fost prefaţată de o solicitare bizară a lui Mititelu, care le-a cerut şefilor lui CFR Cluj să-şi ceară scuze pentru un presuspus blat făcut de echipa ardeleană cu Dinamo în 1973. Meciul ar fi adus titlul în şoseaua Ştefan cel Mare.

Cum şeful "Ştiinţei" a ameninţat că, dacă nu va primi scuzele, va trimite echipa a doua pe teren, afirmaţia a fost interpretată ca un pretext pentru a ajuta Steaua. Mai mult, Mititelu a declarat că nu vrea să o vadă pe CFR Cluj campioană. Mititelu s-a sucit la scurt timp după ce a luat masa cu Gigi Becali. Pretextând că şeful Stelei a influenţat eliminarea lui Stoica în partida Dinamo-Craiova, Mititelu a explodat: "O să vă arăt eu cât de prieten sunt cu Gigi. Nu ne bat!"

Fanii îl înjură pe patron la fiecare meci

Adrian Mititelu se află, de mai mult timp, în conflict cu galeria olteană. Noile declaraţii ale patronului, care o preferă pe Steaua campioană, i-au înnebunit pe fanii "juveţilor". "Vom susţine echipa şi îl vom înjura pe Mititelu", a precizat liderul suporterilor olteni.

În februarie 2004, patronul de atunci al "Ştiinţei", Dinel Staicu, a vrut să-l aducă antrenor la Craiova pe Marius Lăcătuş. Tehnicianul sacrificat atunci era nimeni altul decât Nicolo Napoli, actualul antrenor al Craiovei. Lăcătuş nu a fost antrenor la "Ştiinţa" decât 35 de minute, pentru că, după semnarea contractului, simbolul Stelei a fost la un pas de a fi linşat de fanii olteni, care l-au înjurat şi l-au scuipat. S-a spus atunci, dar şi multă vreme după aceea, că în spatele acestor manevre a stat Adrian Mititelu, care se transformase acum 4 ani într-un adversar înverşunat al lui Dinel Staicu.

>> Steaua nu ne-a făcut rău niciodată. Cu Dinamo avem noi ce avem, iar pe CFR Cluj nu-i suport
Adrian Mititelu, acum o săptămână

>> Îl admir pe Gigi Becali. Poate fi un model pentru mine
Adrian Mititelu, martie 2005

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite